Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J72a26n 49K63l52e46m34e14n24t

16. 12. 2014 9:27

S článkem ve své podstatě souhlasím. Ale bohužel naše zákony jsou v tomto směru slabé. V zákoně o pobytu cizinců je spousta §, které nahrávají cizincům a jejich právníkům, kteří si na tom dělají výnosný podnik. Vyhostit cizince a dohlédnout, že opravdu opustí ČR není až tak jednoduché.

Navíc mi připadá, že podat v tomto případě pomocnou ruku je jako podat pomocnou ruku dvěma co se perou a pak skončit sám s traumatem v nemocnici...

2 0
možnosti
Foto

omlouvám se, že nereaguji jednotlivě, pokusím se to shrnout v tomto příspěvku. V článku mi šlo o uprchlíky, tj. lidi, kteří prchají před válkou, perzekucí a konflikty ze své vlasti, nikoliv o ekonomické imigranty, předpokládám, že je to z článku jasné, viz první odstavec. Píšu o tom, že pokud chceme přijímat uprchlíky a já bych uprchlíkům rád podal pomocnou ruku, tak musíme umět vymáhat právo, nic víc nic méně. Z výše uvedeného ovšem vyplývá, že vymahatelnost práva je podmínkou pro možnost přijímat uprchlíky, pokud právo vymáhat neumíme, tak bohužel uprchlíky přijímat nemůžeme nebo pouze v omezeném množství, to je opět logika, která je z článku zřejmá. Já osobně tedy apeluji na to, abychom se zlepšili ve vymáhání práva na našem území, abychom byly schopni vyhostit ty, kteří tato pravidla nehodlají dodržovat apod. Možná si někteří méně bystří čtenáři prostě nedali jedna a jedna dohromady a pak tady v diskuzi reagují na něco, co není za a) předmětem tohoto článku nebo b) jenom prostě nepochopili psaný text...

3 2
možnosti
JS

Vy ovšem úplně opomíjíte, že jednak vámi popsaná kategorie může být i militantní muslim (který má tu smůlu, že okolo něj to zrovna práska z druhé strany); že právo vymáhat neumíme ani za současných okolností; že vyhostit druhou generaci už nelze - a ta druhá generace bude na světě cobydup.

3 1
možnosti
JJ

Tady nejde jen o příjem spousty uprchlíků. Kdybychom byli soběstační ve výrobě potravin a ještě měli přebytky není problém. Jenže tak to není.

Pole plná žlutého s..r..tu a potraviny se dováží. Samozřejmě druhořadé, protože ty lepší si nechají. To u nás je to naopak. Kvalitní hovězí maso z masných plemen pasených na horách a v podhůří se vozí ven a sem druhořadné přemražené maso...

V této situaci nemáme na to, abychom živili další skupinu lidí. Navíc tito mají jako hlavní složku potravy, potraviny, které se tu nepěstují a pěstovat ani nemohou. A jako maso hlavně ovce a kozy. Ty se tu na maso moc nechovají. A jejich způsob zabíjení těchto zvířat je jen pro otrlé. Zkuste se při příštím nákupu podívat jestli mají skopové a kolik za ně chtějí, pokud ho mají...

3 0
možnosti
PS

Tak to je snad ten nejmensi problem. Ja taky jim nejradeji skopove a kraliky, takove maso se opravdu hure shani, ale kdyz se chce, vsechno jde, to bych opravdu nechal na tech lidech a na schopnosti trhu se prizpusobit.

0 2
možnosti
PS

Je smutne, ze v dnesni dobe je omezovan volny pohyb lidi.  Svoboda pohybu a pobytu se pak podoba svobode zvirete v ZOO, taky se muze volne pohybovat, ale jen v kleci, kde se narodilo. Zajimave je, ze vetsne se to libi. Rozumim tomu, ze treba ted se jim v "jejich"  opicarne, na jejiz smrad si uz zvykli, libi. Co kdyz k nim majitel zoologicke nastehuje treba tygra? Pak zjisti, ze omezeni, o kterych si mysleli ze je chrani, jsou v realu zamereny proti vsem bez rozdilu.

0 3
možnosti
BP

To je sice hezké,ale utopistické - dnes se preferuje  tzv. různorodost a tudíž jakmile po někom budete chtít aby respektoval právo a pravidla majority ,vynoří se všude desítky institucí všelijakých samozvaných ochránců kde čeho,takže se s nějakou důsledností můžete jít akorát bodnout.

Logika vývoje je ovšem neúprosná - fertilita machomedánských a afrických žen je podstatně vyšší,než žen evropských a tudíž dřív,nebo později dojde stejně k prolomení všech bariér a Evropa už nikdy nebude taková,jakou ji známe.

Pokud jde o mě,tak já chci,aby to bylo později,než dříve.Proto takovým poblouzněncům jako Vy říkám - NE ! ...

9 0
možnosti
PS

Lide si obvykle mysli, ze to v cem ziji, je nemenne navzdy, ze to tak ma byt, ze je to spravne. Je opravdu s podivem, kolik lidi si mysli, ze treba ČR je  vrcholny bod vyvoje, ze bude stale. Pritom ignoruji dejiny, neuvedomuji si, ze existuje smesnych 20 let, pravdepodobnobnost ze za dalsich 20 let nebude existovat vubec je obrovska, pritom, lide si to nepripousti. Stejne tak je to s nabozenskym, narodnostnim vyvojem. Kdyby jste pred 100 lety lidem na Morave rekl, ze jejich potomci budou zit v České REPUBLICE, ze budou ve sve vetsine atejiste, meli by vas za blazna. Dnes je to podobne, jenze vyvoj nejde zastavit, ikdyz bychom to chteli, nejde se totis stavet proti vuli nasich nastupcu.

0 2
možnosti
JR

J78a37n 43R93i55c24h26t16e52r

16. 12. 2014 8:07

Vážený pane Čunderlíku,

stejně jako mnohá média (a bohužel nejen ona) zaměňujete slova: "uprchlík" je člověk prchnuvší z vlasti z důvodu ohrožení života např. občanskou válkou, přírodní katastrofou apod. - těm je po dobu trvání nebezpečí jistě vhodné podat pomocnou ruku, po skončení nebezpečí se však vracejí zpět, jde tedy o stav dočasný.

Ti, kdo žádají o trvalý pobyt, resp. občanství, jsou obvykle imigranti, kteří do ČR přicházejí z 95% z důvodů ekonomických (jakkoli v žádostech o mezinárodní ochranu (azyl) ) tvrdí kdeco.

Nevím, kde pracujete nebo jaké máte s touto problematikou zkušenosti, ale já se prací s azylanty živím a skutečně vím, o čem mluvím.

6 1
možnosti
Foto

pane Richtere hovořím a píšu o uprchlících, o ty mi jde především, předpokládál jsem, že to je z článku zřejmé, je celkem logické. Když Češi a Moravané utíkali před komunisty a nacisty, také nevěděli, na jak dlouho, mnozí pak ve svých nových vlastech zůstali... Uprchlík může logicky požádat o trvalý pobyt, ten může obdržet, ale musí splnit určitá kritéria, atp. Nebavím se o běžné ekonomické imigraci, to skutečně jiné téma..

1 1
možnosti
JT

Jen blazen by si nechal dobrovolne znicit prostredi, kde zije. Podobnym blaznem je autor.

7 2
možnosti
JK

Jak ničí prostředí v ČR Čiňani, Vietnamci, Slováci ?  On není imigrant, jako imigrant.  A autor to zjevně umí rozlišit.

3 1
možnosti

To je tak pěkné, že tomu člověk skoro chce uvěřit.

To, co neumíme zajistit u těch, kteří tu žijí 600 let budeme najednou umět u někoho jiného?

6 0
možnosti
JK

On je problém v tom, že tohle nejsou imigranti.

1 0
možnosti
JR

J93a41r73a 67R13a59n60k

16. 12. 2014 5:59

DIKY!

Jste stale svuj a tak nejak tam nepatriteR^R^R^R^R^R^R^

0 1
možnosti
KC

Naivní, ten muž přišel o pud sebezáchovy a chybí mu prozíravost.

3 1
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer