Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J86a27r85a 74R51a87n70k

23. 2. 2015 18:56

I toto muze byt uprchlik ze Syrie, posledni dny ve vsech zpravach a je vice takovych:-)R^

http://www.cbc.ca/news/world/syrian-refugee-a-piano-prodigy-with-big-dreams-1.2964782

0 0
možnosti

J79a44r67a 78R13a66n55k

23. 2. 2015 18:53

Karma, mate vzdy zdrave nazoryR^ Kanada ma prijmout pres 10 tisic, prvnich 1.400 je jiz tady, ale po peclivem prezkoumani dokumentu.

Je to zde dnes zamrzle, prispevky se neukazuji, takze mohu byt 2x, nebo vubec;-)

0 0
možnosti

Pokud je tam to B, tak souhlasím. Ale to B je právě ta problematická věc: jak se ukazuje na západě, tak problém je s postupem proti porušováním zákonů majority a přehnané ústupky minoritě (zatím minoritě). 

Problém je, že je mezinárodní tlak na ty ústupky, takže pokud bychom důsledně uplatňovali naše právo, hned se na nás vrhnou nějací aktivisté. Je to nakonec vidět i u naší vlastní křiklavé minority.

Další problém je, že na západě často nedělali problém přímí emigranti (i dnes nad už i ti), ale jejich potomci, kteří jsou občany státu, ale vychovaní ve zvycích původního, takže je vyhostiti nelze.

A poslední věc je, že o tomto by měli rozhodnou lidi u nás, nesmí nám to být vnuceno zvenčí. (Tím myslím i jiné země EU.)

0 0
možnosti

J73a37r91a 73R43a35n46k

24. 2. 2015 5:56

S temi problemy mate pravdu, ale proto jsou upraveny kanadske zakony a upravuji se v podstate za chodu. Pred koncem roku byli v Ottawe zavrazdeni dva vojaci, PM Harper okamzite dreuhy den menil zakon. V Calgary se objevili mladi islamiste rekrutujici bojovniky pro ISIL, za toto i pouhe propagacni reci je dnes 5 let vezeni a mozna deportace. Pochopitelne, ze to musi udelat hlava statu. Narody se stehovaly a emigrovaly po tisiceleti. Pomahame si navzajem pri zemetreseni a jinych katastrofach, minuly rok vzala Kanada nekolik desitek tisic Filipincu, budou se moci vratit domu, nebo zazadat o residenci a po nekolika letech obcanstvi, pokud se neprokaze zadna kriminalita.

0 0
možnosti

Tak pro kolik uprchlíků už máte připraveno ubytování, stravování, zaplacení zdravotního a sociálního pojištění a podobné hlouposti, vy mysliteli? Než začnete ostatním vykládat jak by se měli chovat a co by měli dělat, začněte napřed u sebe.

1 1
možnosti

J52a86n 11F12r15o16l74í15k

16. 12. 2014 15:36

Jsem rozhodně pro pomoci syrským uprchlíkům katolického vyznání. Zásadně proti přijetí muslimů a to těch nejmírumilovnějších, třeba i nositelů ceny míru (jako byl např. Arafat). Protože autorova myšlenka, že vše vyřeší nastavením pravidel je naivní. Islám to je síla, kterou žádný český politik nebo policajt nepřekoná. Podívejte se třeba do Francie, kde mírumilovní muslimové pracují, přímo dřou, ale jejch děti už jen zapalují auta. Vrhače kamenů ať si solidárně vyřeší arabský svět. My bychom se mohli postarat o křesťany.

2 1
možnosti

I muslimove jsou tvrde islamisty pronasledovani a zabijeni.

1 2
možnosti
Foto

autor by se měl uskrovnit a nabídnout svůj byt jedné uprchlické rodině, aby se srovnal.

5 1
možnosti
Foto

Po přečtení titulku jsem byl připraven překvapeně replikovat k tak kategorickému postoji.

Po přečtení dalšího textu však s vámi souhlasím. Myslím, že máme určité morální závazky, ale nejdřív se na jejich plnění musíme připravit, protože současný systém má problém zvládat běžnou tuzemskou agendu, ale vůbec není připraven na příliv uprchlíků.

2 3
možnosti
Foto

buď pochválen pozorný čtenář, který nereaguje pouze na titulek R^

1 1
možnosti

Vaše blogy jsou většinou zajímavé, ale tentokrát jste řádně vedle - jde totiž o hlavní sluníčkařskou myšlenku (v zásadě hezkou) - pomáhat ostatním. Ovšem - pokud dnes víme, že a) nemáme peníze ani pro vlastní státní potřeby (a pod Anofertem ani mít nebudeme), b) tito lidé naše státní zřízení a zákony neakceptují, protože si nesou svou vlastní totalitu Islámu c) neumíme vymáhat právo ani u vlastních občanů, či pro vlastní občany; pak je naprostá zhovadilost, nebo pokus o ekonomicko-společenskou sebevraždu brát si sem jiné uprchlíky, než ty s nejvyššími předpoklady pro začlenění a ještě v omezeném množství.

Tzn ano, třeba 1500-2000 syrských křesťanů - budiž. Víc ani náhodou a muslimy už ani hodně ztřeštěnou náhodou....

6 2
možnosti
Foto

Nemyslím, že jste si dal dost práce s přečtením a pochopením textu.

1 2
možnosti

hezká pohádka,nastane realita je však taková,že přijímaní uprchlíků dojde nařízením EU,vymahatelnost práva se nezmění  a mezi uprchlíky těžko kdo rozliší ,zda prchají a z jakého důvodu ...

3 1
možnosti

Rozisitproc utikaji je primarni duvodkjejich prijeti.

1 2
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer