Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Tak přenesme tu analogii plošného zákazu kouření na zákaz čehokoliv, co se nám nelíbí.

Většině české společnosti se nelíbí způsob života Cikánů. Zakážete je?

3 1
možnosti
Foto

já jsem napsal článek o kouření, chcete-li řešit cigány, tak si poslužte jinde...

1 0
možnosti
MB

Ahoj Petr. S Tinou (mimochodom kurackou) sme sa zhodli, ze je to otázka inteligencie. Kto chape, bude chapat, buranov a primitivov nepresvedcis ani zakonom.

1 0
možnosti
Foto

já vím, že je asi zbytečné, ale mám dnes večer čas, venku prší, tak se bavím... ;-)

1 0
možnosti
FS

Občas takhle v podvečer si dám špeka, páva, brko, jointa - doma, na chalupě, na terase. Ono to docela smrdí, to uznávám. Může to být cítit až k nejbližšímu sousedovi, to je tak 100 metrů vzdušnou čarou.

A on zase pro změnu v neděli v sedm ráno vytáhne motorovou sekačku a smrdí mi až pod rypák a tím řvaním i smradem mě budí.

No, včil, co teď s námi, koho zakážete, pane Čunderlíku? :-)

13 0
možnosti
RM

A já, Františku, jsem dneska propocenej jako, nevím, k čemu to přirovnat.  Třikrát jsem se sprchoval. troje trika a trenýrky vyměnil. použil deodoranty adidas i niveu, stále si připadám, že smrdím jako německý ovčák po venčení. Mezi lidi už nepůjdu,  do ložnice takto lézt mi je také žinantní. Asi dneska budu spát v zahradní chatce. Ledažebych předtím skočil na žejdlík a natáhl se kouřem. To by snad ten pocit smradlavého neandrtálce mohlo potlačit. A to bych možná mohl spát i v ložnici. :-)

3 0
možnosti
RM

Prostě náckové a socialisté nesnesou, že všichni nepochodují levá hleď. A říkají tomu demokracie. Jelikož demokracie podle nácků a socialistů je pochodem krok levá hleď levá dva a armáda míru proudí ulicemi, na líci úsměv vlajky v pravicích. A dáem si to všichni sborově stejně!

7 1
možnosti
MB

"Případný zákon omezující kouření v restauracích je tedy vrcholem demokracie"8-o

Pokud si majitel a většina hostú odhlasují,že se v hospodě bude kouřit. To neni demokracie?

5 0
možnosti
Foto

a když si odhlasují, že mohou po sobě střílet? oba zřejmě vnímáme demokracii v našem státě jinak...

1 4
možnosti
JN

Dýchej si čerstvý vzduch tak, abys tím neobtěžoval ostatní, o to tady jde . . .

Jestli bude restaurace kuřácká či nekuřácká, by mělo být rozhodnutí výhradně jejího majitele. Sám křičíte po svých právech, ale druhá narušujete bez mrknutí, protože jste rozhodl, že je to tak správné.

A k právům druhých ještě přiznání, aby opravdu nikdo nepochyboval, že vidíte jen sebe a víc nic, "kouřil jsem a doma to smrdělo, tak jsem se odstěhoval na balkon", vzápětí si stěžujete, že někteří kouří bezohledně na svých balkonech a Vám jde smrad do bytu. :-/

9 1
možnosti
JK

Přesně tak.  Pokud bude mít hospodský větší tržby od nekuřáků, byl by sám proti sobě, kdyby nezavedl nekuřáckou část.

6 0
možnosti
RK

Na lavičce v parku, kde neni zakázáno kouřit sedi kuřák a bafe. Přisednu si k němu i kdyz je vsude kolem plno jinych a prazdnych lavicek, ale me se zrovna libi tato. Vytáhnu svačinu z batohu. A ten mizera tam kouri a nici moje zdravi. Mel by s tim okamzite prestat, nebo jit jinam. Ja chci jist a to je zakladni potreba cloveka.

14 1
možnosti
Foto

Nevím jestli jste si toho všiml, ale i z vašeho článku je jasné, že dnešní stav je takový, že všichni mají možnost volby; po uplatnění  plošného zákona, se z kuřáků stanou občané druhé kategorie, kteří už žádnou volbu nemají. A to je naprosto nepřípustné a veskrze pokrytecké, podobně jako váš článek.

14 0
možnosti
Foto

v letadlech se také nekouří a kuřáci žijí a cestují... ;-)

1 1
možnosti
RM

Začínáte mi připomínak Hanáka, pane Čunderlíku. Jeho války jsou také svaté, ať vede jakoukoliv. Vy byste žádnou vést nemusel, kdybyste přiznal, že nemusíte chodit do restaurací pro kuřáky. Ale takto vytváříte dojem, že Vy jste dobrák a ti, kteří jsou tolerantní vůči těm, kteří mají jiné představy o život, jsou zlí.

Celý blog mi připomíná Hanákovu konstrukci, rpoč musí mazat Radima Mlynaříka. jelikož o Hanákovi tvrdím, že jeho úmysly jsou nečisté a aktivita udavačství pro společnost škodlivá. Stejně jako Vás závěr, že když zakážete kouření všude, bude lidstvo šťastnější. Nebude.

Navíc to berte tak, že je v zájmu regulace populace, aby se její část přirozeným způsobem života zbavila sama. Je lepší, když si to užijí a mají při tom dobrý pocit To jsem si nevymyslel já, to prosazují skuteční mocní tohoto světa. Berte prosím také tuto informaci v úvahu.

5 1
možnosti
Foto

prostě se zkusete přenést přes fakt, že někdo může mít jiný názor než vy, je to tak složité?

1 0
možnosti
Foto

Z Vašich argumentů vyjímám 2 skutečné perly:

1. "jíst a pít je základní potřeba každého člověka" - představte si, že je možné uspokojovat základní potřeby i jinde než v restauraci :-D

2. "jedná se o uplatněnou vůli lidí" - lidi nemají co kecat do toho, po čem jim nic není. Koneckonců podobný argument zdůvodňoval i rok 1948 a znárodňování.

13 0
možnosti
JZ

1. Což platí i o kouření, nemýlím-li se...

2. Po čem lidem nic není rozhodne zhruba kdo a jak? Snad ne přímo vy?

Taky pokládám zákaz v restauracích za nesmyslný, ale s arogancí některých lidí je pořád těžší takový názor zastávat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer