Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vase pravo jist a pit NENI zadnym pusobem nadrazeno pravu majitele soukromeho podniku na svobodne nakladani se svym majetkem ... a tedy i na urceni toho, na jakou skupinu zakazniku hodla zamerit sve podnikani. ano, je mozne, ze nekteri provozovatele hospod se zameri na jino cilovou skupinu, nez do ktere spadate zrovna vy - a je to tak naprosto v poradku, stejne tak, kdyz do cilove skupiny jinych podniku nespadam pro zmenu ja. pokud je konzumace tabakovych vyrobku legalni cinnosti (a ona je, a jelikoz a protoze spotrebni dan, tak jeste hodne dlouho zustane), pak neexistuje zadny duvod k zakazu teto LEGALNI cinnosti v taxativne vyjmenovanych SOUKROMYH prostorach.

0 0
možnosti
Foto

Ten "přerod" v mysli a spoustu dalších věcí jsi vystihl naprosto přesně :)

0 0
možnosti

V zásadě máte pravdu, ale zapomínáte na jeden detail: restaurace je provozovna soukromého podnikání a nikoli nároková veřejný prostor. 

Já jsem nekuřák a kouř nemusím, ale umím ho přežít. A věřím, že je to hodně otázka poptávky. Nakonec - ryze nekuřácké restaurace už existují, pokud bude zájem, mohou vznikat další. A každý si může dobrovolně vybrat, kterému majiteli dá své peníze za oběd.

0 0
možnosti

A ještě dodám: vnímám velký rozdíl mezi slušností (která je dobrovolná a ke které by měli být, ideálně, vedeni všichni lidé) a mezi direktivním nařizováním. Takže ano - kuřák by měl být ohleduplný... ale měl, ne musí.

0 0
možnosti

"V restauraci však stačí, aby se objevil jeden sobecký kuřák a otráví život všem, tolerance ke zdraví a majetku ostatních není u podstatné části kuřáků příliš velká..." - Na to se dá snadno odpovědět že proto jsou také všechny restaurace opatřeny cedulkou označující zda jsou kuřácké či nekuřácké, pro lidi co mají potíže se čtením je tam i obrázek. Bohužel se stane že do té kuřácké vejde jeden sobecký nekuřák a otráví všechny svými blbými kecy o tom jak mu to tam hrozně vadí. A co se týká tolerance ke zdraví a majetku ostatních, tato je u antikuřáků také velmi malá. Antikuřákům fakt není nic do toho jak se svým zdravím kuřáci nakládají a když jim to zakouřené prostředí vadí, tak by bylo dobré zakouřené podniky nenavštěvovat za každou cenu. A o nějaké toleranci k majetku ostatních u antikuřáků taky nemůže být řeč, je jim zcela lhostejné že mnoho provozovatelů pohostiství se po zákazu kouření dostane do potíží, prostě chtějí prosadit své zájmy ovšem za peníze těch druhých.

5 0
možnosti

Na tak smutné téma celkem veselá diskuze zásluhou nejen pana Smutného. :-)

Tragické je na celém návrhu plošného zákazu zejména to, že si mohou pražští Pepíci "demokraticky" odhlasovat, že se v knajpě U kulaté báby kdesi v Díře po granátu v pohraničí nebude kouřit. Knajpa U kulaté báby definitivně přijde na buben a zavře a to i navzdory tomu, že se pan Čunderlík domnívá, že všechno není o penězích a anketa hovoří jasně. Potíž je, že anketa hospodským příjmy nezajistí a ti "hlupci" se ještě nenaučili žít ze vzduchu. Jaká nás asi čeká budoucnost, pokud budeme "demokraticky" likvidovat soukromé podnikání? Vím, že podnikání a honba za ziskem jsou dnes již jen sprostá slova, protože ziskové už mohou být jen neziskovky, které jako hájí zájmy kdovíkoho a ztrátu dorovnávají ze státního či unijního rozpočtu. Ale opravdu je nutné v záchvatu vlastních fóbií z brzké smrti při spatření kuřáka likvidovat každou hospodu Na růžku?

18 1
možnosti

A kdo je tady vlastně ten nemravný bolševik a bezohledný sobec.?

 Jsou restaurace pro kuřáky a pro ty co jim kouř nevadí a potom restaurace pro nekuřáky kterým kouř vadí.

Kuřáci a ti co jim kouř nevadí nekřičí,  že by měli mít právo na kouř  všude, takhle ječí jen parta militantních nekuřáků bolševických sobců kteří absolutně neuznávají práva těch druhých si někde posedět u piva s cigaretou a k tomu si dát buřty s cibulí a nekoukat přitom na kyselý nepřátelský ksicht miltantního nekuřáka. Rv

9 0
možnosti
Foto

vážení, nikdo mě nemůže obvinit z toho, že bych s vámi nediskutoval, leč všechno má svůj začátek a konec... dobrou noc všem... ;-)

3 0
možnosti

Pěkné sny. A žádné kouření v ložnici!

3 0
možnosti

Je to úplně jednoduché. Co nejstručněji:

Čunderlík + Hanák: diktát (trapně a lživě zaštítěný jakousi pofiderní demokracií a většinou)

Ostatní: svobodná mysl, svobodná vůle, tolerance, pochopení -> SVOBODA, odpor proti jakékoli diktatuře

4 1
možnosti
Foto

vidím, že už jste se jasně vyhranil Františku a našel jste viníky všeho zlého, tak bojujte tygře, bojujte... ;-)

1 0
možnosti

J80a60n 67H47a68n60á71k

3. 8. 2014 22:13

Dobrý večer, napsal jste to dobře a velmi věcně, ale já osobně s protikuřáckým zákonem nesouhlasím (čímž jsem zklamal celý team diskutérů, kteří mi tu dělají reklamu a posílám jim pomyslný kapesníček), byť si uvědomuji, že má pravděpodobně více pozitiv, než negativ. Je to trochu složitější, takže o tom napíšu článek. Je to totiž otázka osobních priorit, které máme každý jiný.

Jinak je hezké pozorovat, jak Vám kompletní team lidí, které mám na "banlistu" a do mých diskuzí nesmí, zdevalvovala diskuzi klasickou ideologicko-demagogickou mantrou a nehovoří k věci. Vůbec si neuvědomují, že tu jejich mantru by mohli našroubovat na každý zákon a tradičně tím devalvují všechny diskuze.

A taky mě těší pane Čunderlíku, že respektujete demokratické principy. Ty diskuzní "zvířátka" si totiž neuvědomují, že demokracie a pravidla vzešlá z demokratických principů, jsou přijaty nejsvobodnější cestou a naopak to, co tady oni diktují všem ostatním a chtěli by diktovat mantinely ostatním bez vůle většiny, jsou čisté totalitní manýry, což ostatně "strana jejich sdrce" poměrně otevřeně přiznává.

Hezký večer :-)

1 6
možnosti
Foto

Z psychosociálního pohledu je tady hezky vidět, jak vznikají alternativní skupiny s atypickými cíli. Svůj se přilepí na svého...a už to jede. Je to zajímavé pozorovat ve virtuálním prostoru.

7 0
možnosti

Tohle stojí za vypíchnutí, samostatné vlákno. Čunderlík v diskusi:

-------

"pokud bych se měl nějak hluboce zamýšlet nad každou ptákovinou, kterou zde do diskuze někdo vlepí, tak by mi z toho muselo jebnout... sebestředně přiznávám, že se mám natolik rád, že se toho ušetřím"

-------

Ani nevíte, jak moc jste tím shodil vaše teze a především sebe sama, Čunderlíku. Proč jste tedy diskusi vůbec otevíral? To jste čekal jen samé nadšené hýkání a přikyvování a plácání po ramenou? Být vámi, uřízl bych si kšandu. :-)

6 1
možnosti

vs 'jste jediný, který mě donutil svou argumentací se zamyslet...', tzn. pouze jeden zde nepíše ptákoviny? :-)

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS