Diskuse

Nikoliv oni, ale běžní lidé mohou za stav společnosti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to tak. V první řadě: každý má plné právo nevolit, stejně jako volit. Ale kdo nevolí, neměl by mít právo nadávat, protože on svým nevoleném předem odsouhlasil libovolný možný výsledek. Takže by měl být vždy naprosto spokojen. ;-D

Další věc, co mě štve, je volba "menšího zla". Myslím, že pokud by lidi volili skutečně podle sebe, nebýt žádných manipulativních průzkumů (kde se např. nepohodlní potenciální konkurenti shrnou do šedé masy "ostatní"), možná bychom se divili. A třeba i dost příjemně.

0 0
možnosti

To je sice v zásadě pravda, ale chodit volit je jenom podmínka nutná, nikoliv postačující. Kdybych k vobám nešel, tak by byl výsledek zcela stejný, jako když tam jdu, ať už hlas "zahodím" nějaké straně, která neprojde přes klausuli, nebo budu volit "menší zlo". Chyba není v tom, jak volíme či nevolíme, ale v tom, že se už v mezivolebním období nepostaráme o to, aby bylo koho volit.

1 0
možnosti

P15a73v84e18l 52K78u62l98a

4. 6. 2014 15:46

Samozřejmě karma, neb máte pravdu

2 0
možnosti

Ano, to je věc dávno známá a vlastně na to doplatil i předchozí režim jež v rámci nevyhnutelného hospodářského úpadku se snažil napravit zásadní chybu a to převzetí odpovědnosti.

Co nejhorší mohl totalitní režim udělat a taktéž udělal, byla důsledná likvidace tvůrčího jádra společnosti a její elity.

Zbyla zde rovnostářské maloměšťácká společnost jež potřebuje být vedena a motivována.

To ve spojení kdy naše republika je vlastně malý rybník vede k vzájemné výpomocné ekonomice a velké byrokracii a nadbytku zákonů.

0 0
možnosti