Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane Filipczyku, neberte si laskavě mé jméno do své nevymáchané h.... klávesnice. Máme každý jiné názory, potud je to v pořádku. Pokud však neunesete konfrontaci svých s jinými, jste pro diskuzi na  prd. A ještě na míň. :-P

9 1
možnosti
OF

No, sranda musí být i kdyby babičku věšeli.:-P Oba jsme byli svazáci, je to vidět...

...mám ale pocit, že vy jste to bral moc vážně, třeba jako Klaus.

No a lidé jako Klaus pak mají sklony k jednostranné interpretaci čéhokoli.

No jinak to s vámi není tak špatné, někdy máte rozumné názory..... ;-D

2 7
možnosti
JH

Nechapete nic, jako vetsina si hrajete na analytika a neznate vlastni dejiny, dejiny sousedu a uplne Vam unikaji historicke a geopoliticke vazby, priciny a dusledky.....ale vysmivat se tem, kteri se toho snazi dobrat, ptaji se po motivech vsech stran, to Vam jde na jednicku...... dost jednoduche nazirani sveta, ale chapu, ze je to pro zivot nejlepsi

7 0
možnosti
Foto

Ano, někdo potřebuje mít jasně definovanou čáru dobro - zlo a pokud mu tu názorovou integritu někdo naruší nevhodnými nečernobílými otázkami, tak je pro něj hned nepřítel, který se podle něj staví na druhou stranu a odmítá připustit, že to tak křišťálově černobílé ve skutečnosti vůbec být nemusí a že je třeba to zlo na obou stranách.

4 5
možnosti
OF

http://biznes.onet.pl/zasobne-zycie-ukrainskiej-elity/mdq3y

Soudruzi :

"Všichni jsme si rovni, ale někteří jsou si rovnější."

Zase tady vidím bojovníky za demokracii Machačka a Kindla.

Jen si prohledněte chaloupky vůdců opozice. Z nich se dá věřit je Kličkovi, Já bych ,řekl že je to férový chlap, i když vkus má velmi špatný. Kličko / Udar/ chodí na porady k Merkelové, byl u ní dříve i s Jacyňukem. Vážení panové diletanti /, tak říkají Italové špatným cyklistům .;-D : mám pocit, že tu melu na Ukrajině někdo naplanoval, začalo

to neúčastí politiku v Soči a špiněním olympiády / jaký rozdíl oproti Pekingu, co ?/... Hlavním impulsem k demonstracím je bída a rozsahlá korupce na Ukrajině, kde národ chudne a oligarchové bohatnou. Soudruzi diletanti : je sto stejné jako u nás, jen v daleko větším měřítku. A takový Tiahnybok ? Jeho strana Svodoba chce "spravedlivé " hranice,včetně 17 polských okresů. Jen idiot mohl požadovat zákaz ruštiny na Ukrajině. Na Těšínsku jsou polské nápisy / většinou je názvy obcí/, tak kde žije více jak 10% Poláků, platí to unie. Na polsko-ukrajinské hranici došlonedávno  k následujícímu incidentu : dav ožralých ukrajinkých výrostků zapálil na silnici pneumatiky a nutil polské řidiče zastavit  a provolat slávu Ukrajině heslem UPA : Sláva hěrojam,sláva Ukrajině. Zastavilii dokonce autobus a každý s cestujícíh byl donucen provolat toto heslo. Západní Ukrajinci většinou nenávidí celý svět, u Nás a v Polsku je prý lépe, poědadž dříve nám fabriky postavil Sovětský svaz a nyní unie. Ukrajinci mají o unii naprosta zkreslené informace. A stejně :případné dotace rozkrade jiná banda. jen vzpomeňte jak k unie bojovala za zlodějku Tymošenkovou, jen proto, že ji zajistila levný plyn. Přečtěte si dnešní článek pána Olšera, to co píše je bohužel 100% pravda. Banderovce lze přirovnat k Hutům, kteří byli nějakou dobu utiskováni, načež se" pomstili Tutsiům / možná to bylo naopak,

5 2
možnosti
OF

Já čtu i onet.pl, prosím vás , kdo umí trochu polsky, přečtěte si diskusi. Nenašel jsem jediný příspěvek podporující Ukrajince.Přesto nám tady soudruh Peszyński nám tady píše že ukrajinská opozice má v Polsku 2/3 podporu.

Ruský lid je dobrý, ruská politika, KGB, vláda .... má imperiální způsoby, o tom žádná.Přesto v Rusku je vidět pomalou demokratizaci, rychlá demokratizace v Rusku není možná, z té by těžili jen vorové v zákoně. Takové jsou ruské reálie.

Nebudme, soudruzi , naivní a důvěříví.Tisk námi manipuluje, Rudé právo se dálo číst mez řádky, dnes tisk v EU píše unisoni /četl FAZ,BIld.,onet i idnes/ a zase se musí číst mezi řádky. Soudruzi vládnou nám diletanti, hlupáci a manipují s námi stejně jako komunisté. Závěre, soudruzi, nechme Ukrajinu koňovi, má větší hlavu.

Tím ještě jednou srdečně zdravím diletanty machačka, Kindla,Takyče a další.

Autor je chytrý , vzdělaný ale ještě maldý člověk.  Machačku cožpak jste nebyl svazákem ?;-D

3 4
možnosti
Foto

Petře, znovu perfektně napsané. Stejně jako předchozí blog o Ukrajině. Velká karma.

7 2
možnosti
TH

"zachování národa. Zachování lidí, a ne rozšiřování území."

Proto Krym chce pryč ale ;-D. Já bych taky nechtěl žít v ČSR, kdyby onehdá udělali Slováci převrat a zakázali češtinu....taky bych se chtěl odtrhnout;-)

Kdyby tam nebyli Rusové, tak by to podle vás bylo správně, i když by Kyjev takovéto sebezáchranné snahy utopil v krvi? TI, co tam teď sedí, tak si ke krvi už čuchli, nebyl by to pro ně nejmenší problém. Jejich dosavadní chování tomu jen nasvědčuje.

Je pravda, že cizí vojáci by tam bejt neměli, ale jak je zatím vidět, funguje to...zatím žádní mrtví...

5 6
možnosti
Foto

Karma a souhlas. Veškeré diskuze o oprávněnosti ruského zásahu na Ukrajině jsou přece bezpředmětné , irelevantní . Hranice je hranice , tu si nesmí žádný k právu se hlásící stát dovolit překročit.

Náš p.p. Zeman utrousil bonmot , že hospodářské sankce vúči Rusku jsou k ničemu a poškozují obě strany. Zbývá tedy říci , co učinit- ne my , ČR , ale EU a USA .!?

Když vyloučíme vojenský zásah, tak hospodářský bojkot je více méně jediné řešení. Pochopitelně , poškodí obě strany. Potom je třeba se rozhodnout a třeba pozvat Rusa , ať nám postavit Temelín. Za 15 let nás bude vydírat jak Ukrajinu s plynem. Může říci " ano , opravíme vám reaktor, leč vy zase budete podporovat naši politiku !!!Rv

8 4
možnosti
Foto

Vaše poslední dvě věty přesně vystihují obavy v mezinárodním obchodu - Rusko prostě tímto přístupem na Ukrajině ztrácí důvěryhodnost...

8 2
možnosti
JZ

Výborně a zasloužená karma.:-)R^

9 2
možnosti
Foto

Nakoukl jsem na titulky nových blogů a tenhle mne přímo praštil do očí. První myšlenka? Kterej chytrák zase nejlíp ví, co a jak se má na Ukrajině dít a ze svého gauče v Čechách to diriguje?

Pak jsem se začetl a znovu jsem valil voči! Paráda, tohle si karmu zaslouží jak málo co na toto téma v poslední době.

Jednoznačný souhlas.

Jen to doplním o poznatek, který  autorovi určitě neunikl: proti Ukrajincům a pro agresi Rusů jsou i lidé, kteří se prohlašují za konzervativce, pravičáky a to zřejmě jen proto, že mají novou platformu jak napadat EU. Ani si nedokážu představit, jak moc jim EU musí ležet v žaludku, když dokážou schvalovat něco podobného (skoro stejného), jako se stalo  nám. V mých očích jsou v podstatě kolaboranti.

Autore, díky, moc dobré. R^

18 2
možnosti
Foto

Naprostý souhlas je to přesné. Jenom pro doplnění a mimo téma. V 70 letech jsme jeli do Oděsy osobními aut. Cesta byla nařízena a jelo se přes Lvov, Kyjev. Během 14dnů jsem rychle pochopit, že před Ukrajinci se nesmí zmiňovat o Rusech. Nechápal jsem jejich odpor k Rusům a to do doby, než jsem se seznámil s dějinami Ruska a Ukrajiny.

15 1
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer