Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Abadi Kwame

9. 11. 2011 22:40
Ach jo...

Další obhajovatel neobhajitelného. Prosím, přemýšlejte: chová-li se celá skupina až na pár vyjímek špatně, je naprosto přirozené předpokládat totéž o jejím příslušníkovi, který příjde na pohovor.

A teď dávejte pozor:

Jsem si stoprocentně jistý, že když příjde na pohovor slušně oblečený Rom, který bude odborně zdatný a bude mluvit k věci, nikdo s ním nebude mít problém - ten Rom má možnost dokázat, že nepatří k většině cikánů, že je slušný člověk a že ví, o čem mluví. Takového člověka bych přijal. Podotýkám, že žádného takového cikána jsem ještě nikdy neviděl, ani za studií, ani po nich. O rasismu a diskriminaci řvou jen ti, o které žádný zaměstnavatel dobrovolně nestojí - v tomto případě ti většinoví cikáni.

2 0
možnosti
O

oslik

9. 11. 2011 23:40
Re: Ach jo...

O rasismu a diskriminaci řvou právě především Romové...

1 0
možnosti
LZ

l.z.s

9. 11. 2011 22:28
Prostě chce být zajímavej, to je všechno.

Větší blábol jsem už dlouho nečetla. Samý fráze a jen a jen fráze. Jako opsaný z učebnice ideálního korektního multikulti

2 0
možnosti
P

puškvor

9. 11. 2011 22:34
Re: Prostě chce být zajímavej, to je všechno.

třeba je hodnej ale ......

0 0
možnosti
P

puškvor

9. 11. 2011 22:28
Všichni

Vy chytrolíni se sejděte na Václavském náměstí dole v telefonní budce. Víc asi Vás nebude

0 0
možnosti
VZ

vaclav13

9. 11. 2011 21:52
Dělá si z nás autor legraci?

Nebo tenhle hyperkorektní humanistický blábol myslí vážně? Opravdu k pobavení je hned první věta: "A nic na tom nemění fakt, že konkrétní jednotlivci dělají svým chování svému etniku špatné jméno." Jak kulantně napsáno.

(Ne)vážený pane autore, nevím zda jste skutečně tak pitomý nebo jen navedený, ale pokud ti jednotlivci reprezentují v některých oblastech drtivou většinu onoho etnika, tak si vyhrazuji právo to zobecňovat. Zvláště pokud se ona drtivá většina začíná v posledních měsících chovat jak divá zvěř urvaná ze řetězu.

Nechtějte po nikom, aby se znovu a znovu pokoušel ověřovat, zda náhodou nepadl na tu světlou výjimku. Jen naprostý blbec se spálí o stejnou rouru od kamen desetkrát, protože pokžadé bude důvěřovat něčímu tvrzení, že je studená. Díky takovým pomatencům jako jste Vy se stáváme objektem loveckého povyražení onoho etnika, protože když já ji natáhnu cikánovi, tak je to rasový útok, zatímco když mě zrubou na pobyt ve špitále, tak je to výtržnost. Chce se mi z Vás blejt.

8 0
možnosti
A

antiblack666

10. 11. 2011 7:42
Re:Petr Čunderlík

je len ďalší multikulty fundamentalista.

0 0
možnosti
X

xychteen

9. 11. 2011 20:42
Správně, tak se budou všichni chovat hyperkorektně...

...a u přijímacího pohovoru se budou dávat úkoly typu "ať řeka, co teče za zámkem, teče ráno před zámkem"... to se Jan Werich nahoře zachechtá.

Správně vám to napsal "generallz" - jak si kua může někdo vůbec dovolit nařizovat občanovi, jak má konstruovat svou vlastní firmu? Nestačí, že ho společnost drbe na daních, určuje mu vejšku stropů... a prachy, které z něj vydrbe, naprosto sprostě prošustruje?

:

MMCH když už jsem připomněl toho JW - znáte pohádku o rybářově ženě? Jen utahujte šrouby a skončíte v lahvi od octa...

4 0
možnosti
HM

ladhela

9. 11. 2011 20:40
s tímto článkem naprosto souhlasím

R^

1 0
možnosti
V

villík

9. 11. 2011 21:11
s tímto článkem naprosto nesouhlasím

Rv

0 0
možnosti
P

pěnice

9. 11. 2011 20:32
Tak říkáte že je nepřípustný rasismus ?

Tak to jděte vysvětlit těm cikánským gaunerům, kteří v metru přepadávají lidi, a je to klasifikováno jako výtržnictví, přičemž jede hoch bude mít trvalé následky. Ano, jsme neskutečně diskriminovaní a to také díky takovým , jako jste Vy.

4 0
možnosti
LZ

generallz

9. 11. 2011 20:32
Moje

Pane autore, je vám jasný význam slova "moje"? Pokud si založím firmu, dám do ní svůj čas, své schopnosti, své peníze, pak tato firma a vše co k ní patří, je moje. Rozumíte mi? MOJE!!! Nepatří státu, společnosti, ani rasistům kteří chtějí přednostně zaměstnávat Romy. Patří jen a jen mě. A vy máte tu drzost přikazovat majitelům firem, koho musí nebo nesmí zaměstnávat? Jak si to můžete dovolit?

11 0
možnosti
P

prying

9. 11. 2011 20:45
Re: Moje

Zřejmě proto, že žádnou nemá.:-/

0 0
možnosti
C

CarolusMagnus2

9. 11. 2011 20:31
Nejde o to

"..že konkrétní jednotlivci dělají svým chování svému etniku špatné jméno.."  ale o to, že 95% celého etnika dělá svým chování svému etniku špatné jméno.

Pár konkrétních jednotlivců, kteří se chovají jako lidi, image celého etnika nespraví.

1 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 11. 2011 20:28
podívejte se, pane

Čunderlík - pokud nechcete žít mezi rasisty, pak se těm, lidem zaručte, že jim zaplatíte škody které jim důvěřivým, "nerasistickým" chováním vzniknou. Nebo je zaměstnávejte sám! Vždyť  v samotné ČR je řádově víc krasoduchů a "humanitářů" než Romů. Kdyby  si jen každý desátý ušlechtilec vzal nad nějakým rómem patronát, popřípadě ho zaměstnal ve své firmě či domácnosti, sám by ho "integroval" a přesvědčoval o důležitosti vzdělání, bylo by dávno po problému. Z nějakého tajemného důvodu se však převážná většina "humanistů" věnuje jalovému moralizování a žvanění o tom, jak by se správně měli chovat ostatní, popřípadě nabídnou že by se řešení problému ujali - za takových 50 papírů měsíčně. A tím "řešením" by měly být kvóty, podpory, pozitivní diskriminace. Běžte s tím do háje. Víc diskriminovaní jsou lidé po padesátce, tam se také předpokládá že nezapadnou do "mladého kolektivu" a že jejich výkonnost nebude na výši doby, aniž by ji kdokoli individuálně zkoumal. Howgh. Souhlas s Matějkou.

6 0
možnosti
S

Seffl

9. 11. 2011 22:58
Re: podívejte se, pane

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer