Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

sladak

10. 11. 2011 10:20
Je pozdě

Už se to nechalo zajít daleko.Nikdo se nestaral a cikáni už vůbec ne.Jejich vůdcové a inteligence( jichž není moc)se nezajímala a nezajímá co bude dál.Žijí ze dne na den a podle svého.Bohužel nea úkor nás všech.Když si vzpomenu co se dělo když jeli do Kanady nebo do Anglie!To co předváděli to byla jen faleš prodali vše a pak se ryckle vraceli a vymáhali zpět svůj majetek co prodali nebo odškodnění.To jim radí ti jejich inteligenti a králové.Cikáníi musí toto řešit sami a když ne tak to vyřešíme mi všichni a celá Evropa nám může ....A pane blogere nepřejte si abyste se jednou ráno probudil a u dveří vás zdravili "dobre ranko súsede jste nějaký smutný mi vám zahrajem"

1 0
možnosti
F

fackadluhouska

10. 11. 2011 10:23
Re: Je pozdě

jake procento jich vyjelo a pak neco zadalo zpet ?

jo zase nejaky stereotyp pripsany vsem na zaklade cinu jednotlivcu .

2 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

10. 11. 2011 10:12
tohle nema cenu ...

tohle je nekoncici boj ... na jedne strane ti, kteri se domnivaji, ze ekonomicka stabilita a zisk firmy maji prednost pred nejakymi pseudohumanistickymi kecy o "rovnosti vsech", na druhe strane ti, kteri se domnivaji, ze zamestnavatel neni ani tak organizace slouzici k vytvareni zisku, jako spis nejaka uschovna pro socialne slabe a diskrminovane, a ze tomu by melo byt podrizeno i chovani takove firmy ... ani jedna z tech dvou stran nehodla ustupovat, a kompromis mezi takto odlisnymi nazory proste neni mozny. jedine reseni je v tom, ze kazda z tech dvou stran si pojede podle sveho, osklivi, zli a xenofobni rasiste si ve svych firmach budou zamestnavat, koho uznaji za vhodne, hodni, mili a empaticti multikuluraliste si ve svych firmach pojedou take podle sveho, a vsichni budou spokojeni R^

0 0
možnosti

peterudes

10. 11. 2011 10:19
Re: tohle nema cenu ...

To, že má někdo černou barvu kůže prostě nezmění, je to znak, se kterým nic neudělá. Brát proto barvu kůže jako kritérium je diskriminační. Naopak znalosti, vzhled, chování apod. jsou znaky, které dotyčný může ovlivnit a vyjít tak svému budoucímu zaměstnavateli vstříct. V tomto případě se o diskriminace nejedná...

2 0
možnosti
JD

sladak

10. 11. 2011 10:10
Je pozdě

0 0
možnosti
C

chill

10. 11. 2011 10:05
Nepřípustná diskriminace?

Naprosto souhlasím s panem Matějkou a tento blog považuji za zavádějící, je nutné vycházet z našeho prostředí, z naší historie, nezajímá mne, co a jak řeší někde v Británii nebo v Německu, mne zajímá, co a jak se řeší a bude řešit u nás, jaká je naše zkušenost s nějakým etnikem a jeho vztahem k práci a k plnění povinností. A zde je nutné po letech tučných nastavit léta hubená, tedy dávky a podpory ano, ale pouze za 150% plnění všech povinností včetně pracovních. Majitelce prádelny se není možné divit, že nechce zaměstnávat Cikány, když má nějakou negativní zkušenost, a to převážně s tímto etnikem, kolikrát má ta paní za své náklady zkoušet zaměstnat Cikánku, když ta přijde např. 2x a pak je x měsíců nemocná? Na co se jako má čekat? Kolikrát se má dávat šance určitému typu lidí?Ta provokace ze strany Cikána Samka v ČT byla nechutná, co komu chtěl dokazovat a předvádět? Ta paní to přesně řekla, nezdržujte mě, musím makat, abych mohla platit daně a odvody na dávky pro Vás! Smutná realita!

0 0
možnosti
VN

naroznej

10. 11. 2011 10:17
Re: Nepřípustná diskriminace?

Ta paní byl takový typ "bílé romky". Naprosto blbý histerický člověk , který rychleji mluví než myslí.

0 0
možnosti
RM

Astern

10. 11. 2011 9:58
Můj pohled

Název článku je zavádějící. Neexistuje civilizovaná Evropa. Civilizovaný je český národ. Civilizované není rómské etnikum. Proto nemůžete hodnotit cikány podle našich kritérií. Obdobně tvrzení, že tohle nebo tohle nepatří do 21. století jsou nesmyslné.

Pokud nebudeme diskrimovat, tak nám budou někteří pracovníci dělat bordel a my máme starost, jak se jich zbavit.

Pokud budeme diskrimovat, tak je to nefér k těm slušným, kteří skutečně chtejí pracovat.

Je to černo-bilý pohled. Které řešení je tedy dobré? Žádná, jedná se jenom o výběr menšího zla.

Tento problém si ale způsobili cikáni, protože je u nich vyšší pravděpodobnost asociálního chování místo dodržování pracovné kázně. Proto chápu lidi když nechtějí zaměstnant cikány kvůli předsudkům, špatným zkušenostem nebo znají "statistiky" cikánské pracovné morálky. Z jistého hlediska je nedisktriminace pozitivní diskriminace. Na pohovor příjde člověk, který se Vám nezdá, ale nesmíte ho odmítnout pokud nemáte po ruce lepšího.

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

10. 11. 2011 10:00
Re: Můj pohled

ti co nepracuji delaji bordel proto budeme diskriminovat ty co pracovat chteji. aby bylo vice tech co nepracuji a delaji bordel a my abychom meli na koho nadavat a shazovat vlastni neuspechy

3 0
možnosti
PH

petrph

10. 11. 2011 9:50
jenomže

Když se naši Romové pokusili požádat o azyl v kterékoliv civilizované zemi,tak jedna nám kvůli  tomu zavedla  vízovou povinnost a druhá k tomu neměla daleko.Takže se nelze tvářit, že všude jinde čekají na pracovité Romy s otevřenou náručí,akurát u nás je rasísmus.

Ten problém je postaven trochu jinak než popsal pan Matějka.Totiž podnikatel nemusí žádnému z odmítnutých žadatelů vysvětlovat proč ho nepřijal. A dotyčný si musí sám přebrat,proč byli jiní a lepší přijati.Zda se nelíbila jeho kvalifikace,zkušenosti,trestní rejstřík,vzhled či národnost.Jediná možnost je aby on sám šel do sebe. Tedy,pokud práci skutečně chce, Aby,až půjde na pohovor příště,měl dostatečnou kvalifikaci,pracovní zkušenosti,čistý rejstřík i čistou košili.Pokud možno vše lepší než ostatní uchazeči.Teprve pak-když bude opakovaně odmítán,může začít přemýšlet o tom zda není diskriminován kvůli tomu že je Róm.Tedy, přesněji řečeno,protože národnost uvádět nemusí,tak kvůli tomu že vypadá jako cikán

1 0
možnosti
F

fackadluhouska

10. 11. 2011 9:38
mate pravdu

ale jednodussi lide to nepochopi. ti potrebuji vzdy nejakeho nepritele. kdyby se zbavili cikanu, tak bude nekdo jiny dalsi na rade. jen v jedne chvili by se temi neprateli mohli stat oni sami a pak se ptat proc se nas nikdo nezastane. .

1 0
možnosti
VN

naroznej

10. 11. 2011 9:29
Máte pravdu , souhlasím s Vámi

Pan Matějka je člověk , který nehledá skutečná řešení problémů.

Pan Matějka je člověk s politickými ambicemi , který píše to , co od něj jeho příznivci chtějí číst. To je celé. Je to něco podobného , jako když  nějací levicoví blázni tvrdí , že důchody mohou být dvojnásobné ,mzdy a sociální dávky daleko vyšší a přesto to náš stát ustojí. 

Takže populismus , "zázračně jednoduchá řešení " složitých problémů.

1 0
možnosti
JN

jenyknovak

10. 11. 2011 9:39
Beze slov...

RvRvRvRvRv!!!!!!

0 0
možnosti
BB

Banjo Banjo

10. 11. 2011 9:21
Říkat pravdu

Říkat pravdu je mnohdy tak nepříjemné, že to většina lidí ani nezkouší.

Řemeslník neřekne, že mi na opravu u mě doma dělat nepřijde, protože se mu ta práce nelíbí. Prostě chtěl přijít, ale něco mu do toho přišlo (jiná havarijní oprava, nemoc, nemá tam koho poslat).

Když o vás nějaká firma nestojí, zpravidla vám to taky neřekne na rovinu, že u nich nemáte šanci.

Jenom to prostě zkuste za týden/za měsíc/za půl roku - až bude víc zakázek, až skončí krize atd.  Když chcete dítě dát do školky, kterou máte za rohem, už mají plno. Co na tom, že jste na zápis přišli první... Prostě tam mají svoje známé a zápis vypsali jenom formálně.

Přitom kdyby to řekli na rovinu, člověk si sežene někoho nebo něco jiného a neztrácí čas tam, kde ho nechtějí. Ale to by je někdo mohl žalovat. A i kdyby ne - málokdo dokáže někomu říci do očí - sorry, ale ty pro mě nejsi dost dobrý.

0 0
možnosti
S

stedrik

10. 11. 2011 9:15
no naštěstí ta civilizovaná Evropa je pěkně v loji

takže až to tu bouchne, nás je prostě víc, co nemáme rádi zloděje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer