Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZC

Zefram Cochrane

10. 11. 2011 16:24
a proč jsou "diskriminován" jen Romové a ne třeba Vietnamci?

Ono to není jen u nás, ono je to v celé Evropě a nejsou diskriminováni jen Romové, ale každý kdo někam přijede za lepším žitím již s myšlenkou, že "práce je pro ty druhé, jemu stačí peníze".

Mimochodem v případě Romů by už jako diskriminace mohl působit požadavek na čistý trestní rejstřík (viz článek o Romské hlídce - 10 zájemců a jen čtyři s čistým rejstříkem). A vida, už se objevil nápad, že pro ně by mohla být výjimka z tohoto pravidla.

1 0
možnosti
MB

802

10. 11. 2011 13:02
Nedávno jsem po nějakých osobních zkušenostech

usoudil že už nebudu nakupovat u vietnamských obchodníků, a teď se dozvídám že kdybych to snad někde veřejně řekl tak že mi ještě bude hrozit pokuta za diskriminační chování.8-o

Kdekdo nakupuje jen a jen své oblíbené značky, nebo nakupuje jen a jen ve svých oblíbených prodejnách, lidé fandí svým oblíbeným politickým stranám a chodí je volit, fandí oblíbeným klubům. Pokud teď u nás platí že takto nemůžeme nemůžeme nikoho "diskriminovat" při uzavírání smluv, tak to zřejmě ani v osobních vztazích se nesmíme chovat diskriminačně a odmítat třeba staré, ošklivé, hloupé atd. nápadníky.    

Je to absurdita zaměstnat zaměstnance tady musí být důvěra, tady podnikatel pouští cizího člověka ke svému majetku, penězům, podnikání to je obdoba jako si někoho pustit do bytu nebo dokonce do postele. To už v tomhle zeleném bolševismu zřejmě nemáme právo rozhodovat o ničem.

6 0
možnosti
MB

802

10. 11. 2011 12:47
Zase jeden zelený pokrytecký mozek co si plete pojmy a dojmy

Nikdo neodmítá vzít cikány do práce kvůli jejich etnickému původu, nýbrž proto že tento etnický původ je velmi rizikový pro uzavírání jakýchkoliv smluv, takové jsou holt zkušenosti, někdo do tohohle velkého rizika jít nechce, tedy se chová jako zodpovědný podnikatel a ono tohle je u nás trestné.

Malá otázka pro zeleného soudruha: budeš mít byt k pronájmu, opravený, hezky vybavený, přijde typický cikán, což není totéž jako např. člověk snědý nebo tmavý a teď se ptám, pronajmeš mu bez váhání ten svůj byt ?

Tady jsou v podstatě dvě možnosti buď řekneš upřímě že nikoliv, nebo řekneš že ano a v tom případě jsou zase dvě možnosti, buď se přetvařuješ a lžeš nebo trpíš nějakou mozkovou disfunkcí, tak vážnou že takhle postižené lidi příroda odjakživa vyřazuje z chovu. Nebo snad v přírodě může přežít tvor který se nedokáže poučit ze zkušeností svých nebo druhých a postupuje takto hazardně ?

5 0
možnosti
L

lomihnát.

10. 11. 2011 12:47
To jsou takové salonní žvásty.

Pokud máte osobní opakovanou zkušenost,

například s MacDonaldem,

tak se tou zkušeností prostě řídíte. Alespoň drtivá většina to tak dělá.

I přesto, že OBJEKTIVNĚ můžou naprosto stejnou zkušenost udělat i jinde.

Ale oni ne. Jsou-li někde spokojeni, jdou tam znova, přestože je vedle srovnatelný podnik. Nejsou-li, nepůjdou (ani) do (jiného) podniku příslušného provozovatele, i kdyby kolem nich hopsal ten šašek s cedulí o 80% slevě.

3 0
možnosti
PZ

PeTaX

10. 11. 2011 12:42
Zkuste to jinak:

Přijdete na trh. Pan Vošourek nabízí ohnilou mrkev, pastináky prodává jako petržel, celer nemá bulvu, ale jen kořeny a místo kila vám dá půl. Atd. Koupíte si od pana Vošourka třešně, nebo jablka? Asi ne. Zkušenost Vás naučila. S barvou kůže to teď nemá naprosto nic společného.

Pointa je jinde: přijdete na trh a tam prodává Vošourek, Vošourek, Vošourek a Vošourek&His boys. Jaký uděláte závěr? Fakt je budete všechny testovat? Nevěřím Vám.

To neleží v barvě pokožky. Problém je v tom, že si jako dítě jednou sáhnete na horká kamna a pak už to prostě neděláte. Lhostejno, zda jsou to piliňáky, bubínek, či Clubky. Rozum velí neopakovat chyby, často i na základě jen zprostředkované zkušenosti. Tak se tu nerozkřikujte o rasismu.

Jen jste se "svezl" na tématu.

7 0
možnosti
ZP

Zbyndas

10. 11. 2011 12:08
Pro fackadluhouska

Vy tu porad pisete o tom, jak jsou cesi zlodeji, simulanti, ozralove atd. A melete to porad dokola. Je to Vas nazor, nikdo Vam ho nebere, ale ze neslysite (nebo nechcete slyset) nazor ostatnich, je trochu hloupe.

S tim dodrzovanim zakona, to nemuzete myslet vazne. Zakon se VZDY da ruzne vylozit a beztrestne. Ani soudci, kteri by meli zakon znat a ctit nejsou v mnoha pripadech schopni ho vylozit stejne. Proto tu nesermujte s argumentem, ze si nekdo pujde sednout do teplaku a bude delat Dezovi mamku.

A jak Vam tu jiz mnozi radili, zalozte vlastni firmu a zamestnejte si koho chcete. Pokud nemate rad cechy, vemte treba ty papuance.

Prijdete mi jako NEcech nebo jako provokater. U obojiho neni o co stat

1 0
možnosti
F

fackadluhouska

10. 11. 2011 12:20
Re: Pro fackadluhouska

uz jsem nize psal ze rasisti jsou v drtive vetsine lide s mizivou inteligenci

miziva inteligence se vyznacuje take naprostym nepochopenim textu. slovo nadsazka hledaji v kanclu fortuny a analogie je pro ne radovanka s nejakym hosanem.

4 0
možnosti
L

liason

10. 11. 2011 11:34
Mě by zajímalo, když už konečně pochopíte Vy i Rómové,

že svět se hnul. Dělat závěry jen na základě etno příslušnosti košer rozhodně není. Ale kupř. já nemám firmu ani na stavební nebo výkopové práce, ani prádelnu. Zaměstnávám cca 80 lidí v jedné a víc než 40 ve druhé firmě a pro výběrová řízení nebo prostý nábor využívám moderních prostředků inzerce. Pracovní pozice jsou především technické, IT, ekonomické a backingové. Podnikám už 18 let a nepamatuji se, že by mi přišel Róm na pohovor. Dokud bude v povědomí nás všech obraz - cikám=dávky, nebo v lepším případě cikán=lopata a krumpáč, tak se holt nic nezmění. Kde jsou jejich maturanti? Kde jsou jejich řemeslníci? Jejich vlastní elita nedělá nic jiného, než zase politiku. Potkáváte Rómy na úřadech za přepážkou, v nemocnicích nebo v uniformách (hasiči, armáda, policie)? Základem je posílat děti do školy a chtít po nich výsledky. Např. studenti z řad Vietnamské komunity patří k nejlepším a česky mluví a píší lépe, než většina z nás. Myslíte, že tahle generace až dospěje bude diskriminována?

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

10. 11. 2011 11:37
Re: Mě by zajímalo, když už konečně pochopíte Vy i Rómové,

prectete si diskusi na libovolnem clanku o vietnamcich (zvlaste pokud neco co udelaji vypluje na povrch).

vetsinou ti sami lide co si je tak strasne vychvaluji najednou vresti o zrudnem multikulti a posilaji je domu. rasismus totiz je ve skutecnosti jen velmi pokrytecka ideologie zakomplexovanych ubozaku, kteri sve neuspechy musi shazovat na nejake zle mensiny co muzou za vsechno

2 0
možnosti
MM

pulper4

10. 11. 2011 11:06
Technicka

" Kvůli individuálním pochybením nelze paušalizovat..." Individualnim? Vzdyt jich je velka vetsina!

0 0
možnosti
FM

František Matějka

10. 11. 2011 11:06
Vašimi vlastními pejorativními slovy...

... kterými jste ve svém doplnění v článku urazil jistě řadu čtenářů... Pro méně bystrého autora: Ani já nesdílím názor, že rozhodným kritériem výběru má být barva kůže, nic víc nic míň. V mém článku, který jste si vzal do úst, také nic takového není. Hezký den.

2 0
možnosti

peterudes

10. 11. 2011 11:15
Re: Vašimi vlastními pejorativními slovy...

Františku, dle vašich slov je férové odmítnout Roma kvůli jeho barvě pleti, zároveň si přejete zrušit antidiskriminační zákony, řekl bych že barva kůže je dle výše uvedeného pro vás kritériem. Také přeji hezký den

3 0
možnosti
TP

assco

10. 11. 2011 10:59
Karma a jedna ukazka kam az demagogicka blbost zajde

Tak vetsina kritiku Vaseho nazoru tvrdi, ze s Romy je spatna zkusenost a proto je potreba zabranit rozkradeni firmy tim, ze je nezamestname... Vazne? Kolik pak % pokladnich, nebo pracovniku pobocek bank nebo jinych lidi kteri pracuji s penezi a udelali manko je podle Vas Romu? 0-1% A o cem tato drtive spatna zkusenost s bilou vetsinou svedci? .... hlupaci zase dopadli jako hlupaci ;)

3 0
možnosti
S

Sanjuro

10. 11. 2011 11:08
Re: Karma a jedna ukazka kam az demagogicka blbost zajde

ten váš "bankovní" příklad jste myslel skutečně vážně? hlupák zase dopadl jako hlupák

3 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer