Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

beres.bloger.idnes.cz

11. 11. 2011 15:18
Tak čo, Peter? Stále si myslíš, že sa dá s fanatikmi ,,,

... diskutovať? Na jednej strane majú hubu plnú žvástov o slobode prejavu a na druhej strane ju druhým upierajú alebo ich rovno odsudzujú. Na jednej strane chcú byť úprimní a na druhej strane, keď im úprimne napíšeš, čo si o nic myslíš, tak ťa nahlásia a zmažú. Nie je fakt lepšie ísť radšej fotiť alebo sa venovať niečomu zmysluplnejšiemu? Pekný víkend. Marián Béreš

5 0
možnosti

peterudes

11. 11. 2011 15:22
Re: Tak čo, Peter? Stále si myslíš, že sa dá s fanatikmi ,,,

Mariáne, máš pravdu, nedá se s nima diskutovat. Měj se a díky za podporu, vážím si toho R^

0 0
možnosti
GV

garii v7.0

11. 11. 2011 15:08
Čunderlíku

Tvůj problém je v tom, že si lžeš do kapsy. Pokud na jedné straně píšeš, že nezaměstnat někoho, o němž nevíš,jaké má schopnosti a dovednosti + chování, je špatně, tak mi vysvětli, jak je možné vůbec někoho zaměstnat, neb mnohdy ani během tříměsíční zkušební doby nepoznáš, jakými dovednostmi, znalostmi a chováním dotyčný disponuje.

 

Respektive mi vysvětli, PROČ NĚKOHO ZAMĚSTNAN, KDYŽ ANI NENÍ MOŽNÉ POZNAT, CO DOTYČNÝ DOOPRAVDY UMÍ A NEBO NE. Zeptej se každého personalisty, jak chodí všichni nabiflovaní nesmyslnými poučkami a poté se v praxi ukáže, že na to nemají, narozdíl od lidí, kteří na to mají, ale zase se nerýpou v každé pitomé knížce radící jak na pohovor...

1 0
možnosti

peterudes

11. 11. 2011 15:13
Re: Čunderlíku

já si to nemyslím

0 0
možnosti
MB

802

11. 11. 2011 14:55
A teď si představte tu hroznou "diskriminaci"

kdyby se přišel Vietnamec třeba ucházet o práci do psího útulku, nebo dokonce projevil zájem vzít si nějaké to nešťastné zvíře bez pána.  Myslí si snad někdo že by měl majitel odhodit ty všechny "předsudky" o tom že asiati týrají a žerou psy a takovéhohle s radostí přijmout a dovolit mu aby si každý týden adoptoval jednoho psa a aby ty adopce umožnil i všem svým vietnamským kamarádům ??? To může tvrdit jen člověk úplně bez mozku.

No a ono u těch cikánů je to dost podobné, stačí si prohlédnout fotografie z Chánova aby člověk byl v obraze jaký tihle mají obecně vztah k cizímu majetku, a to je snad normální takovéhohle člověka pustit bez "předsudků" k majetku svému ?Pahumanistická absurdita, namísto rozumu se řídit nějakými pahumanistickými náboženskými dogmaty, to jsme tady měli ve středověku, se zřejmě k tomu budeme vracet.

1 0
možnosti
P

praveverka

11. 11. 2011 15:06
Re: A teď si představte tu hroznou

blábol Rv

0 0
možnosti
H

habit-.!..

11. 11. 2011 13:55
... okopávání kotníků je osvědčený způsob...

... jak se zviditelnit, používaný zejména trpaslíky...

... předkládat vlastní pokřivenou interpretaci protivníkových výroků a pak je "převálcovat" vlastními argumenty je metoda hodná trpaslíka a bohužel se tady vyskytuje stále častěji (Hrebenar, Krám...)... preventivně označit ty co třeba nebudou souhlasit za "méně bystré" je méně bystré, lidově blbé...:-/Rv

p.s. když se v rakouských obchodech objevily nápisy "ČEŠI NEKRAĎTE", jakto že civilizovaný svět nevyloučil  rakousko ze svých řad pro diskriminaci na základě národnosti? ... vždyť kradlo pár jedinců, jak může někdo desetimilionový národ na základě toho obvinit že je zloděj? ... výběr na základě zkušenosti je běžně a bez problémů používaný všude, proč jen u Romů vadí?

2 0
možnosti
DP

MeGabovo

11. 11. 2011 14:00
Re: ... okopávání kotníků je osvědčený způsob...

Podle rakouských policistů byl začátkem 90. let každý člověk s českým pasem Čech. Za těch 20 let už i Rakušáci ví, že ta rovnice "český pas" = "Čech" neplatí, tak jako to už zjistili např. v Kanadě a Velké Británii. Dnes už ty cedulky v Rakousku nenajdete, protože by nebyly politicky korektní.

1 0
možnosti
DP

MeGabovo

11. 11. 2011 11:41
Je to jak u hloupých na dvorku

Přečtěte si ještě jednou článek pana Matějky a neztrapňujte se. Nacisté se k Židům nechovali tak, jako pan Matějka mluví o Cikánech. Nacisti z moci státní nařídili určité chování, stejně jako je z moci státní nařizováno chování k tzv. znevýhodněným v dnešní ČR. Pan Matějka nebrojí za nařízení diskriminace na základě barvy kůže a přízvuku v řeči, jde mu jen o svobodu zaměstnavatele vybrat si zaměstnance podle těch kritérií, která on sám považuje za správná. A že jiní nechtějí určité typy zaměstnanců („Starší lidé, mladé ženy bez dětí, hubení, tlustí.“)? Co je komu po tom?

A na závěr jste to zabil. Když „nikdo nikomu nepřikazuje, koho si má do své firmy přijmout,“ proč Vám tedy vadí, že „jedním z rozhodných kritérií výběru má být barva kůže,

nic víc nic míň“? Tomuhle se říká naběhnout sám sobě na vidle. Zkuste příště zapojit trochu logiku. Bez ní se člověk neobejde v matematice ani v mezilidských vztazích. ;-)

2 0
možnosti

peterudes

11. 11. 2011 13:39
Re: Je to jak u hloupých na dvorku

všechno má svůj vývoj, začíná to "férovým" jednáním, že práci nedostane kvůli barvě své pleti a končí to plynovými komorami... outovat někoho na pracovním trhu kvůli barvě jeho pleti, bez znalosti jeho schopností, chování a dovedností mi nepřijde správné.

1 0
možnosti
PK

bakules2

11. 11. 2011 9:23
takže dikriminovat zaměstnavatele

tím že ho donutíte příjmout někoho kdo pro něj bude menším přínosem je ok?Nemusí to být rom,třeba svobodná matka se dvěma dětmi.Podnikatel není altruista aby řešil sociální problem,ten at si vyřeší stát za vybrané daně .

1 0
možnosti

peterudes

11. 11. 2011 10:30
Re: takže dikriminovat zaměstnavatele

nikdo nikoho nenutí kohokoliv přijmout, pouze si přeji, aby kritériem výběru nebyla barva kůže a etnický původ, nebo cokoliv jiného s výkonem práce nesouvisející, ale aby rozhodovalo chování dotyčného, jeho schopnosti a dovednosti. Právo volby by nemělo stát nad právem rovného přístupu k lidem.

0 0
možnosti
T

takhletedyne

11. 11. 2011 7:56
"Podobným způsobem se totiž chovali nacisté k Židům"

Petr Čunde vy demagogu. Nějak si nepamatuji , že židé by zneužívali soc.systém. Nějak si nepamatuji, že by židé využívali pozitivní diskriminace, nějak si nepamatuji, že by židé měli 1 000 000 začleňovacích agentur, který jenom okrádají stát, nějak si nepamatuji, že by židé nechtěli pracovat, protože se svým vzděláním a se svým know-how by vydělali 10 tis a na soc. mají např 20 tis. Nějak si nepamatuji, že by židé mlátili a mrzačili majoritu v přímém přenosu. Nějak si nepamatuji, že by většina židů kradla apod. A takhle bych tu mohl pokračovat, až do konce znaků. Jo a ještě jedna věc. Vy - multikulturní obohačovači často "argumentujete" nacisty a židy. Prosím pěkně, jak by to vlastně vypadalo u nás ? Jakože by armáda postavila tábory a nahnala tam za řevu multikulturního bruselu cikány ? A tam se vytápělo ? Nebo jako jak si to představujete jak by to mohlo dopadnout ? Vždyť to je demagogie prvního kalibru ! Z lidí jako vy se mi chce blít. Poroučím se !

8 0
možnosti

peterudes

11. 11. 2011 10:42
Re:

paušalizace a generalizace = mor dnešní doby

0 0
možnosti
T

tyramysu

11. 11. 2011 7:17
Váš článek by byl pravdivý...

Váš článek by byl pravdivý, pokud by genetické dědictví jedince nemělo prokazatelný vliv na jeho schopnosti a potenciál. A stejně jako neberu trenérům sprintu, že cíleně hledají nové talenty mezi černými (vytrvalce si dokonce importují z Etiopie a Konga), neberu ani zaměstnavatelům právo cíleně hledat schopné zaměstnance mezi bílými.

1 0
možnosti
JR

raz

11. 11. 2011 0:25
Ach jo!

To je tak asi všechno, co se dá o takovém blábolu říci!

1 0
možnosti
BT

markyz.Gero

10. 11. 2011 21:27
velmi dobře napsáno

4 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer