Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

greybeard-

14. 8. 2011 21:33
Děkuji autoru tohoto blogu,

Je věcí každého, aby si utvořil svůj názor. Já mám pocity stejné jako autor a třebaže jsem v té době žil, nejsem si zdaleka jistý jak se k jejich činu postavit. Pamatuji se třeba na to, jak jsem v lese, byli jsme s otcem na houbách a já našel balík letáků a strach v jeho očích. Jeho slova byla, proboha ani se toho nedotýkej a nikde nemluv co jsi našel. Strach, nejistota a nedůvěra mezi lidmi v té době byla veliká. Oni na rozdíl od jiných se tomu chtěli postavit, ale způsob kterým to provedli je z dnešního pohledu terorizmus. Na jedné straně je obdivuji a na druhou stranu si říkám zda bylo potřeba prolít krev nevinných lidí.

0 0
možnosti

peterudes

14. 8. 2011 21:43
Re: Děkuji autoru tohoto blogu,

poslední věta přesně vystihuje moje pocity. Zástánci bratrů Mašínových mají jasno v tom, že oni tři mrtví nebyli nevinní, jelikož byli představitelé režimu a tudíž jsou ty vraždy podle nich ospravedlnitelné. Otázkou tedy zůstává, zasloužili si oni tři mrtví smrt?

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

14. 8. 2011 20:56
Sériový vrah Mašín

se ovšem přehmátl mnohokrát za sebou. Jednu, dvě vraždy, lze snad považovat za přehmat, či selhání pistole/nože. Je-li ale gangster deviantní a má radost z vraždění jako takového, pak je medaile Mirka Topolánka ve správných rukou R^

0 0
možnosti
K

kilgore2.0

14. 8. 2011 21:05
Re: Sériový vrah Mašín

Pro tu Vámi deklarovanou deviaci máte nějaký relevantní argument? Nebo si pouze hrajete na psychiatra a blábolíte (jako obvykle) jen tak do větru?

0 0
možnosti
JD

maudite

14. 8. 2011 20:48
No s hodnocenim Masinu jsem si nevedel rady

do roku 1987 kdy jsem se dostal do situace, ve ktere jsem vse pochopil.

Pokud je clovek v situaci, kdy se mu jevi jakasi budoucnost, ma moznost volby a je i ochoten ledacos tolerovat.

Stane se, ze se  dostane do situace,kdy mu zacne byt vse jedno ,hlavne diky zvuli menecennych,  pasovanych na bohy  .

Masini v takove situaci byli uz predtim , za valky jednou.

Cesti komuniste meli v te odbe obrovske stesti, ze se v pripo...nem narode nenaslo vice takovych lidi, kterym zacalo byt vse jedno. Kdyby tehdy kazdy kdyz ne zabil, tak alespon zmrzacil jednoho komunistu, nemusel ten odporny rezim, ktery znicil zivoty statisicum lidi prehnivat tak dlouho a dnes by nebylo tolik fnukalu, kteri se snazi zapasovat v dnesni dobe poplatnou moralkou do doby padesatych let, kdy ve sdelovacich prostredcich vychazely rozsudky nad lidmi, kteri se provinili jen tim, ze ani ne branili to co jim bylo ukradeno. Je zajimave zamyslet se nad tim , PROC. Treba proto, ze se jim z toho odviji i jejich zivotni uroven.

1 0
možnosti
K

kilgore2.0

14. 8. 2011 20:57
Re: No s hodnocenim Masinu jsem si nevedel rady

R^

0 0
možnosti
KJ

zpetak

14. 8. 2011 20:46
KONECNE.KONECNE NEKDO, KDO PISE OBJEKTIVNE.

Prvni článek, prvni clanek ktery nikoho nebuzeruje.Prvni a  asi i posledni rozumny. Tleskam, zde je take videt v reakcich slusnost a ne zaslepena ideologicka servilnost a nadavky do bolseviku. Clanek to ani nedovoli neb je psan s  rozhledem. Bravo.

0 0
možnosti
P

pesimistafurt

14. 8. 2011 20:39
Mašíni byli sprostí vrazi:

Když si 12. září 1951 objednali taxi ("autodrožku")Eduarda Šulce k cestě do Hradce Králové a pak řidiče přepadli a spoutaného zanechali v lese, dopustili se na něm bezpráví: zbavili ho svobody ve jménu svobody vlastní, ukradli mu svobodu. Když pak 13. září napadli v Chlumci nad Cidlinou ze zálohy železnou tyčí sedmatřicetiletého strážmistra Oldřicha Kašíka a poté ho dvěma ranami z pistole v mrákotách odstřelili, zbavili ho práva na život. Totéž se opakovalo o patnáct dní později, 28. září 1951, při přepadení sanitního vozu a vraždě strážmistra Jaroslava Honzátka v Čelákovicích, po necelém roce, 2. srpna 1952, při přepadení vozu a vraždě účetního Josefa Rošického a po dalším roce, 7. září 1953, když "ve jménu svobody a důstojnosti života" zapálili 17 stohů zemědělců na Kroměřížsku a těžce zranili neozbrojeného hasiče Leciána.

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

14. 8. 2011 20:44
Re: Mašíni byli sprostí vrazi:

jen bych doplnil, že zasahujícímu hasiči p.Leciánovi vystřelil gangster Mašín oko - patrně bylo v Lidových milicích

0 0
možnosti
H

hafusak2

14. 8. 2011 20:18
Vidím to jinak:

Skupina mladíků z "lepších rodin" si chtěla užívat více, nežli si tehdejší doba mohla dovolit. Takže následovala docela obyčejná kriminální násilná a majetková trestná činnost, když už se to kolem nich začalo nebezpečně zatahovat, tak pár požárů dodalo zdání "odboje", aby je po útěku západní státy jako docela obyčejné zločince nevrátily zpět.

0 0
možnosti
RK

Fajny

14. 8. 2011 20:20
Re: Vidím to jinak:

Docela hloupý názor. Proč je tedy komunisti nepustili svobodně ven ?

0 0
možnosti
RK

Fajny

14. 8. 2011 20:05
Jen ať si rozumíme.........................

...............komunisti vraždit mohli, ale jejich odpůrci ne ? A nebo to chápu špatně ,

0 0
možnosti
KL

Tipeq

14. 8. 2011 20:09
Re: Jen ať si rozumíme.........................

chápeš špatně, o obhajobě komunistických zločinů není v blogu ani slovo

0 0
možnosti
ZM

tomsk88

14. 8. 2011 19:52
názor.....

.... souhlas, doba nebyla černobílá...... nicméně pokud někdo řekne, že Mašínové byli vrazi, měl by totéž říct o těch, kdo v kriminále utýrali jejich maminku, zničili život jejich sestře, a zničili životy lidí okolo Mašínů.....

0 0
možnosti

peterudes

14. 8. 2011 19:56
Re: názor.....

souhlasím

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

14. 8. 2011 19:33
souhlas, není to černobílé

Pravdivé jsou oba pohledy - v kontextu doby a jejich výchovy je lze naprosto pochopit... ale ten výběr cílu prostě nebyl šťatný. Na druhou stranu v podobných situacích (pokud to přirovnáme k válečnému stavu) je prostě regulérní i přepadení nevinného, pokud se tím měco získá. Jen u nich pak chyběla pointa, něco, co by proti komunistům bylo fakt citelné.

0 0
možnosti

peterudes

14. 8. 2011 19:40
Re: souhlas, není to černobílé

zipe mě hrozně vytáčí některé ty štěky rádoby pravičáků o tom, jací jsou to hrdinové a že všichni kdo to neuznávají jsou bolševici, levičáci a nic nechápou, prostě uznávají jenom svůj názor a naprosto nepřipouštějí argumenty protistrany, která to vidí třeba trochu jinak. To samé platí o zastáncích názoru, že to jsou prostě jenom vrazi, ti zase opomíjejí dobu a její souvislosti a také jejich činnost za 2. světové války. Prostě osud celé skupiny je natolik komplikovaný, že i když má někdo vyhraněný názor, tak pokud to není ignorant, tak prostě musí mít respekt i k názoru protistrany. Ale tady je to všechno buď černá, nebo bílá a na obou stranách jsou hluší a slepý k názoru druhé strany...

0 0
možnosti
KL

Tipeq

14. 8. 2011 19:22
Souhlas a karma

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer