Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Amoniak

28. 1. 2011 8:50
Jaké vymlouvání?

Milý pane Čunderlíku, zcela zřejmě jste podlehl následkům mizerné práce českých novinářů. Nejde o žádné "vymlouvání na osobu blízkou", jde o uplatnění práva nevypovídat sám proti sobě nebo rodinným příslušníkům. Možná je Vám postava Pavla Morozova sympatická a jeho jednání schvalujete - v civilizovaných zemích se nad  tím ale lidem spíš zvedá kufr.

Takže žádné "vymlouvání". Prostě jenom nemusím mít chuť pomáhat policii v tom aby usvědčila mne, manželku, dítě. Kdybych vraždil tak moje právo neudat se nikdo nezpochybní. Když blbě zaparkuju tak najednou tohle právo nemám?

 Úkolem policie je zjistit pachatele deliktu, ne jenom rozesílat složenky. Jenže PČR takřka úplně rezignovala na dohled nad silničním provozem a omezuje se na prohlížení kamerových záznamů a následné pouhé vybírání příspěvků do kasy. Kdyby zvedli zadky a postavili se na silnici žádný problém s odmítáním výpovědi nemají.

0 0
možnosti
A

Amoniak

28. 1. 2011 8:52
Re: Jaké vymlouvání?

-

Vím, objevuje se argument "odpovídám za to komu jsem auto půjčil". No, neodpovídám. Mám povinnost půjčovat auto pouze způsobilé osobě která ale za své skutky dále odpovídá sama. Jak už bylo níže zmíněno, podle této logiky by mohla být zavedena odpovědnost majitele bytu za všechny delikty které se v byt stanou. Má si do bytu pouštět jen lidi co se budou chovat slušně, že jo?!?!

0 0
možnosti
DM

DaM

28. 1. 2011 8:43
Nevim, zda ...

... zrusenim "osoby blizne" nebude porusena LZPS, co ale vim jiste, ze pouzivani "osoby blizke" je blbost. Staci prece odmitnout vypovidat a je vyrizeno. Dkkud vam policie nebo MP dany prestupek nedokaze, nemuze vam dat body ani vas pokutovat. Od zacatku bodoveho systemu to pouzivam jak ja, tak moje okoli, a samozrejme zatim bez jedineho bodu.

0 0
možnosti

3lipy

28. 1. 2011 8:22
Karma!

Byl jste dobře vychovaný-zdravý selský rozum!

0 0
možnosti
M

martin5.33

28. 1. 2011 8:05
Blbost

Neschopnost policistů usvědčit pachatele i tak jednoduchý přečinů jako je překročení rychlosti nebo špatné parkování je alarmující. Když jsou člověku, v rámci získání peněz do státní pokladny, upírána základní lidská práva aněkdo tomu ještě tleská, tak to je šílené.Rv

Ale když je to podle Vás tak skvělý nápad, proč nejít ještě dál? Co třeba hnát před soud majitele pozemku, kde se stala vražda a použít přitom stejnou "logiku" co používáte při obhajování této blbosti s autem?

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer