Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Horst.Skalický

28. 1. 2011 13:11
Vymlouvat se budem dál.

Přečtěte si pořádně tu novelu a pak o tom diskutujte. Dál se budem vymlouvat. Nezmění se vůbec nic.

0 0
možnosti
TF

231

28. 1. 2011 13:10
Jestli dobře chápu blogerovy příspěvky,

tak mu nevadí když člověk odmítne podat vysvětlení v případě, že řídil někdo z blízkých, ale vadí mu, když to udělá přímo pachatel přestupku.

Chápu to tak dobře?

0 0
možnosti

peterudes

28. 1. 2011 13:15
Re: Jestli dobře chápu blogerovy příspěvky,

ano, s tímto tvrzením bych nebyl v rozporu, navíc si dokážu představit situaci, kdy stát sice bude sankcionovat majitele vozu, ale ten si to jako majitel vozu poté může sám vyřídit se svou osobou blízkou,  která přestupek spáchala...

0 0
možnosti
SS

Solomon Short

28. 1. 2011 13:05
úsloví

....., až to práská dveřma nabírá novou dimenzi. gratuluju autore ;-D

0 0
možnosti
R

romoz

28. 1. 2011 13:03
rozjasnění

Na rozdíl od předchozího článku Blogera o nadřazenosti psů nad dětmí/lidmi musím s tímto článkem vcelku souhlasit.

0 0
možnosti

peterudes

28. 1. 2011 13:04
Re: rozjasnění

dovolím si jenom doplnit, že o žádném nadřazení psů nad děti/lidmi jsem v článku nepsal...

0 0
možnosti
TF

231

28. 1. 2011 12:47
Kdybcyh připustil,

že existuje isntitut osobi blízké (že to je bIbost, je v diskuzi nejméně jednou vysvětleno) tak jak víte, že to VÝMLUVA.. Výmluva by to byla, kdyby to nebyla pravda. Pokud ale lze dokázat, že to není pravda a na osbou blízkou se odvolává řidič, tak snad není problém ho rovnou postihnout.

P.S. Zrušení možnosti odmítnou podat vysvětlení, svědčí o tom, že nejde o bezpečnost na silnici, ale hlavně o vybírání pokut. Tomu bych zast tak netleskal.

0 0
možnosti
JN

Tunaq

28. 1. 2011 12:37
Nemáte pravdu

Zákon zaručuje, že nemusíte vypovídat, pokud byste tím ublížil sobě nebo případně osobě blízké. Vidíte tam to slovo NEBO? Takže proč to nazýváte výmluvou? Jde pouze o uplatnění obvyklého práva.

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

28. 1. 2011 12:42
Re: Nemáte pravdu

Ale je přece něco jiného nevypovídat pokud byste ubližil osobě blízké a nebo sobě a něco jiného je lhát, že přestupek způsobila osoba blízká, když jsem ho způsobil já.

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

28. 1. 2011 12:35
Nic se nevyřeší....

Osoba blízká je pseudoproblém vzniklým v důsledku jiného, skutečně vážného problému - snahou Policie ČR a policií obecních řešit situaci na silnicích tak nějak "distančně", z teplých flíčků bezpečných kanceláří. S přihlédnutím ke katastrofálnímu průběhu správních řízení si dovoluji tvrdit, že zrušení tohoto insitutu (de facto o jeho zrušení nejde, toto právo je zaručeno Ústavou) k ničemu nepovede. Naopak. Beztrestnost ve vztahu k bodovému systému si bude možné "koupit", správnímu řízení se dále vyhýbat a na silnicích se nezmění nic. Kdyby byla policie na silnici, žádné výmluvy na osobu blízkou by nefungovaly. Nebyly by zapotřebí. A v minulosti také žádné nebyly, tehdy silnice nebyly osazeny stovkami nesmyslný drahých radarů a policie byla na silnicích vidět. K tomu přičtu komedii o pokutách podle příjmů (Trpišovskému se na ně budeme ještě v sociálních dávkách skládat) a je vymalováno. Laciné politické body se sbírají, ale na silnicích bude pořád bordel.....

0 0
možnosti

peterudes

28. 1. 2011 12:49
Re: Nic se nevyřeší....

Štěpáne souhlasím s tebou v tom, že policie někdy stojí a pokutuje lidi za malichernosti a opravdu důležité přečiny jim občas unikají, ale toto není obsahem mého sdělení. To, o co mi jde, je pouze uvědomnění si lidí, že jsou zodpovědni za své chování se všemi následky, které z toho mohou vyplývat... jinak řečeno, snažil jsem se tentokrát, byť jsem sám řidič, který velmi nerad platí pokuty, podívat na věc z pohledu druhé strany, tedy státu...Osobně se domnívám, že v případě zavedení pravidla uvedeného v článku by se toho moc nezměnilo, ale každopádně by ubylo vykuků, kteří zneužívají institut osoby blízké na zamaskování vlastních prohřešků, a ano ještě by se navíc do kasy vybraly od těchto lidí dodatečné finance navíc za prokazatelně spáchané přestupky...

0 0
možnosti
JB

Eskel2

28. 1. 2011 12:26
:-(

Nechtel bych aby autor byl muj kamarad nebo nedej boze pribuznej.

0 0
možnosti

peterudes

28. 1. 2011 12:33
Re: :-(

nápodobně...

0 0
možnosti
J

jarno3

28. 1. 2011 12:18
Váš článek, pane Čunderlíku,

je snůškou účelových polopravd.Stáváte se policejní hlásnou troubou, protože vaše tzv."argumenty" není nic jiného, než účelové tvrzení policie. Srovnávat auto a zbraň je pouze ubohá  policejní propaganda. Stačí se jen zamyslet, k jakému účelu   bylo obé vyrobeno. Míchat sem jakési mravní pojmy o cti to svědčí jen o tom, že vám došly argumenty. Velebíte jen neustálou snahu policie o plíživou instalaci policejního státu na úkor zkvalitnění policejní práce. Princip  udávat vlastní rodinu, či nést následky za jejich chování ( kolektivní viny), zde naposledy byl za protektorátu B+M. Pokud tak toužíte po návratu těchto časů, odstěhujte se na Kubu nebo do Číny či Koreje. Nebo se staňte pastorem a vychovávejte dnešní lidi k čestnosti. Ale nevnucujte své představy ostatním, co o ně nestojí a neopěvujte totalitní metody.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer