Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

sedivak

28. 1. 2011 13:44
Ale tady nikdo nechce bonzovat.

Jde jen o to, abych byl plně odpovědný za chování lidí v mém autě, když ho někomu půjčím. Pak si totiž VELMI rozmyslím, než takovou věc osobě blízké, ale lumpovi udělám. A podobně by rodiče měli být TRESTNĚ odpovědni za chování svých nezletilých dětí, jít třeba i do kriminálu za jejich zločiny. Pak by si své děti sakra hlídali a nenechali je loupit v tlupách. A měli by být trestně odpovědni za řádění svých psů. Jsem přesvědčen, že to by významně přispělo ke snížení kriminality na silnicích, kriminality psů a nezletilých. U těch posledních by se trest neodložil, jako dosud, ale odseděli by si ho rodiče. A věřím, že by to významně přispělo taky k utužení rodinných svazků, o kterých tady všichni příspěvkáři tak řvou.

0 0
možnosti
M

martin5.33

28. 1. 2011 13:46
Re: Ale tady nikdo nechce bonzovat.

Kdo je zodpovědný za to, že jste se utrhl ze řetězu a sedíte u PC?

Co je to kriminalita psů?8-o

Bonzování přispěje k utožování svazků? Kdo vás předávkoval????

0 0
možnosti
BH

gentlastwo

28. 1. 2011 13:41
Jo jo, já jsem to zažil..

předvolání do schránky...

Pak u nás  byla asi 56 x Police  vybírat pokutu....

Proptože jsemmpracoval   200 km jinde tak mně nikdy nechytli doma...

!!  No  pak  ten Policiosta povídá, že těch 500 Kč pokuty nevykryje cesty

 

0 0
možnosti
I

ixtlil

28. 1. 2011 13:40
Autor

příspěvku je nepříiš moudrý člověk.Ve skutečnosti se ani formou toho zákona nic nezmění.Totiž ,auto bude např. napsáno na manželku,jež nemá řp. Takže,někdo,kdo uční přestupek,tak policie zavolá tuto papírovou vlastnici.Ona odpoví ,na otázku,kdo řídil vozidlo, že vozidlo řídila osoba mne osobně známá, avšak blízká a případnou újmu a úkony policejní proti ní vedené bych pociťovala jako vlastní. Dále je toto právo MI zaručeno listinou zákl. lids. práv a svobod a tudíž případná pokuta, kterou mi chcete , ač neřidičovi (nevlastním řp) dát, nezpaplatím,´protože je NULITNÍ.

Není totiž právně vymahatelná..Jelikož když mi ji pomocí Vašeho zákona ,uměle schváleného,avšak v rozporu s MEZINÁRODNÍ úmluvou, která je NADŘAZENÁ  vnitrostátním zákonům,udělíte, stále se budu odvolávat,až věc skončí u ESLP(strassb)a ČR bude kromě odškodnění platit velké náklady soudní a nejspíš vyzvána k uvedení zákona do souladu s LZLPS.Takže zákon nebude vykonatelný a tudíž je tento pisatel morálně zdegenerovaný autor.

0 0
možnosti

sorgedoktor

28. 1. 2011 13:39
Na druhé straně, to se budeme v rodině udávat jak Pavlík

Morozov   co v bolševickém nadšení  udal  rodiče??

0 0
možnosti

sorgedoktor

28. 1. 2011 13:37
Pisatel kause asi moc nerozumí,

pracujete 100 km jinde   než bydlíte...

Pošta předvolání hodí němkomu jiínému....

  Za  6  měsíců  k Vám opřijede Police  a ptá se, kdo jel tím autem  6 června před 6 měsíci...

  Nejlépe jwe, když má řidiče vyfoceného..

0 0
možnosti
P

pod7

28. 1. 2011 13:39
Re: Pisatel kause asi moc nerozumí,

presne tak, at si to policie zjisti sama...nevim, proc udelat takovy pravni masakr jenom kvuli tomu, aby stat vybral vic penez...

0 0
možnosti

sorgedoktor

28. 1. 2011 13:36
Asi tomu moc nerozumíte,

když je v rodině víc lidí a jedno auto, situace je jiná

0 0
možnosti
M

martin5.33

28. 1. 2011 13:51
Re: Asi tomu moc nerozumíte,

Ono stačí, když je v rodině více lidí a více aut.

Klasická situace, manželka má "nákupní tašku", já SUV a syn, trochu sportovnější vůz.

Když vím, že jedu do města, klidně skočím do "tašky" protože spíš v centru zaparkuji a když syn potřebuje něco odvést, klidně si půjčí moje, má to dovolené a nemusí se ptát, protože většinou dopředu hlásím, kdy ho určitě potřebuji. A po půl roce řešte, jestli jste jel do města "taškou" vy, manželka nebo syn, ono stačí po 14ti dnech.

když to policajti nejsou schopni zjistit, tak se na svoji práci zjevně nehodí a mají jít dělat něco jiného, užitečnějšího, protože trestat někoho za přestupek spáchaný někdy před rokem má nulový výchovný efekt. To Vám poví každý rodič, který má malé dítě - buď potrestat hned a nebo vůbec, protože pak to nemá cenu.

0 0
možnosti
1

102030abc

28. 1. 2011 13:32
Na rovinu

Úplně jednoduše. Státu jde především o to, aby rozrušil poslední fungující vazby v téhle morálně upadlé společnosti. A toje vazby v rodině. Jakmile donutí rodinné příslušníky se vzájemně udávat, budu si připadat jako Pavlík Morozov. (komu je pod 30, nechť se podívá na Wiki, kdo to byl). Nemám potřebu se vymlouvat, platím tak jednu pokutu za 3 roky..možná, ale rozhodně nehodlám udávat státu svoje rodiče, sourozence atd. To je trošku Orwell...

0 0
možnosti
P

pod7

28. 1. 2011 13:31
no nazdar

takze autor schvaluje, ze je dobre, aby byl nekdo trestan za to, ze nechce bonzovat na svou rodinu...ono, pravo dospelo v prubehu stovek let k tomu, ze rodina, jeji soudrznost atd. predstavuje mnohem vetsi hodnotu, nez za kazdou cenu najit nejakeho vinnika...humac, a navyse - nekdo bude moci prokazatelne dokazat, ze v aute v danou chvili nesedel, auto neridil a i tak byt vinen? Vivat totalita RvRv

0 0
možnosti
SPTZ

Si0 po třetím zákazu

28. 1. 2011 13:20
Já v tom útoku na "osobu blízkou" vidím nebezpečný precedens

Dnes jde "jen" o dopravní přestupky, příště půjde o jiné přestupky, pak o všechny přestupky, pak o některé trestné činy a nakonec o všechny trestné činy. K tomu se rozvolní definice rodiny, nakonec se řekne, že rodina jako taková je soukromá věc každého bez právního zakotvení a bude úplně zrušena možnost její ochrany. Proto těmto nápadům už teď říkám kategorické NE i s rizikem, že bude docházet ke zneužití.

0 0
možnosti
DITM

Dr. Ing. Tomáš Marný

28. 1. 2011 13:27
Re: Já v tom útoku na "osobu blízkou" vidím nebezpečný precedens

paneboze, to je logika ...

0 0
možnosti
1

102030abc

28. 1. 2011 13:11
Bohužel jste užitečný blb

Nejedná se o výmluvu ale o právo vycházející z LZP. Prostě nejste povinen svědčit proti sobě. To je v každé svobodné zemi. V tomhle případě se jedná o pokutu za to, že toho práva využijete. Je to právní pasvil. Jak se Výám bude osobně líbít, až se díky takovému kroucení práva dostane před soud za vraždu? Kudlu taky dom máte ne? Stačí Vám podstrčit do auta nebo do domu třeba vražednou zbraň a vy autoamticky pudete sedět až zmodráte. Dobrá představa, ne?

0 0
možnosti
MT

kosobecny

28. 1. 2011 13:15
Re: Bohužel jste užitečný blb

Přesně tak, kdyby místo kdejakých různých automatických radarů, radši sami kontrolovali řidiče bylo by lépe a nikdo by nemohl říct ani ň. Pokud si Policie neumí lépe zařídit důkazy, tak je to jejich blbost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer