Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU

28. 1. 2011 16:00
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
A

AAA2

28. 1. 2011 16:00
Re: Zda se ze rychle zapominame na zhovadilosti

kdy si nekteri nepokryte delali z mereni rychlosti byznys za jedinym ucelem - vybrat co nejvic penez na pokutach do mistnich rozpoctu.

Je jasne ze diky znackam Mereni rychlosti pro MP a osobe blizke, tito vykukove prisli o svuj business a tak neni divu, ze je zde nemaly tlak aby tyto veci byly zase zruseny a k tomu nejlepe prodlouzena doba na projednani prestupku na nejake tri - ctyri roky...

0 0
možnosti
VP

VlasTen

28. 1. 2011 15:52
střelná zbraň

Vážený pane,

než budete půjčování auta přirovnávat k půjčení střelné zbraně, tak si o tom prosím něco zjistěte. Zbraň nemůžete jen tak půjčovat.

Odkud berete tu informaci o tom, že agresivita vzrůstá? Pokud tedy pominu televizní reportéry, kterým takovéto reportáže zajistí celkem bezpracně sledovanost. Já jezdím autem denně a nezdá se mi, že by agresivita na silnicích nějak rostla. Ale tisíckrát opakovaný výrok se stane pravdou. Hlavně když se to dá využít k dalšímu omezení svobody lidí, že?

0 0
možnosti
J

Jeden_normalni

28. 1. 2011 19:28
Re: střelná zbraň

R^

0 0
možnosti
G

gumidos

28. 1. 2011 15:51
Pořád to někdo nechápe

Přestupek nemůže spáchat auto, přestupek může spáchat pouze osoba. Bohužel nám orgány policie či státní stále sugerují, že existuje tisíce zdokumentovaných přestupků, kde jsou pouze nevymahatelné pokuty kvůli možnosti odepření výpovědi či vysvětlení. Není tomu ale tak, což plyne z definice přestupku v zákoně o přestupcích. Přestupek musí naplnit 3 body-1) zaviněné jednání, což samo o sobě je někdy složité prokázat. Lze si představit situaci, kdy rychle jedoucí řidič poukáže na čurbes na silnici, který může poškodit brzdový systém a auto nezpomalí. 2) ohrožení chráněného zájmu společnosti - existuje mnoho rozhodnutí soudů, rušících blbé závěry správních orgánů, např. překročení rychlosti na konci obcí, kde již není zástavba, přehledná cesta, ale bohužel ještě před značkou apod. 3) musí existovat příslušný §, který je porušen. Takže neexistuje žádný přestupek, který je spáchán "nepochybně"  a vždy se musí posoudit okolnosti. Je zde pouze snaha o automatické vinění bez dokazování.

0 0
možnosti
JN

Agent-přisluhovač

28. 1. 2011 15:48
Problémy

Problémem není listina základních práv a svobod, problémem je že policie nedokáže přestupek sama prokázat konkrétní osobě, protože používá špatné prostředky, a pak vyžaduje spolupráci další osoby, která má dnes zákonné právo toto odmítnout.

Když měli v křoví radar a o 100m dál to vybírali, tak se nikdo na osobu blízkou nevymlouval, dneska je na každém rohu kamera, předvolání přijde nejdřív za 1/2 roku a oni by chtěli, aby to snad mělo nějaký výchovný efekt.

Rychlá jízda a další přestupky mají být pokutovány, ale hned na místě a ne až na ně dojde za několik měsíců řada.

0 0
možnosti
L

lejnok

28. 1. 2011 15:14
doufám, že je pan Čunderlík za ty lži aspoň placený

nebo tomu snad sám věří ?!8-o

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

28. 1. 2011 15:07
No, musím trochu polemizovat.

"Výmluva" je jistě nefér. Ale stejně tak je nefér trestat majitele vozu, kteří neví, kdo před půl rokem řídil jejich vůz. Jak jsi Petře přišel na svůj závěr, cituji: "...nebo prostě řekne, kdo auto řídil, což v drtivém počtu případů ví..." ???

1) Při obsílání po cca půl roce i více, kdo "v drtivé většině případů" může vědět, kdo řídil, pokud jde o sdílené auto mezi více uživateli?

2) ad: "NEBO PROSTĚ ŘEKNE". Takže majitel třeba řekne (=vymyslí si), že to měl půjčené někdo, koho nemá rád - a policie či úřad to budou muset vzít za fakt? Asi těžko, takže jak ošetříš toto?

3) Jak budou fungovat půjčovny aut? Sice mají údaje o tom, kdo si auto půjčil, ale v principu to auto pak může zase řídit kdokoli, koho ten, kdo si auto půjčil, "pustí za volant". Jak se tohle bude dokazovat?

4) A co když ten, kdo měl auto k dispozici, obecně, půjčil to auto dál?            Obávám se, že tohle celé vede zase k jednomu velikému úřadu, aby se státní správa nažrala a občan zůstal celý. Pozor na to. ;-)

0 0
možnosti
JV

Jan.Vesely

28. 1. 2011 15:13
Re: No, musím trochu polemizovat.

ad 3) Obecně v půjčovně nemůže řídit kdokoliv. Proto, pokud si půjčujete auto platíte zvlášť za to, že v půjčovním listě jsou uvedeni i jiní řidiči.

Takže obecně pokud přijde půjčovně aut pokuta, zcela bez problémů ji forwardují tomu, komu půjčili auto. Nic jiného se nebude chtít ani po vás.

0 0
možnosti
A

Azgalor

28. 1. 2011 15:03
Ničemu to nepomůže

Podle TV včera 650 000 přestupků, 70% se vymluví na tzv. osob u blízkou. To je smutny, ale kolik z toho je přestupků ohrožujících bezpečnost provozu? Vždyť když policajti chytnou člověka hned, tak se nevykecá, takže to je rychlost z úsekovek, špatné parkovaní a podobné srandy. PČR plácne nesmyslné omezení rychlosti, dá tam úsekovku, a zavaluje úředníky hromadou fotek, kteří to musí řešit a na to se jim lidi vyprnou, k tomu ještě brečí (s jejich tempem práce se člověk ani nediví), že to nestíhají, že chcou 4 roky, do toho se ještě přidají policajti, že osoba blízká a je vymalováno. A vyřešíme to tím, že teda ne body, ale alespoň ty peníze. Vivat boj za bezpečnost.

Mimochodem, kolik lidí se na osobu blízkou vymluví při předjíždění na plné, na zákazu předjíždění, při vybržďování, ježdění na červenou, nedání přednosti v jízdě. Nikdy nikdo (možná absolutní minimum). A proč? Protože to nikoho nezajímá, v tomhle státě zabíjí jenom rychlost, a to jenom na dálnicích a podobných cestách.

0 0
možnosti
D

Dr_jeliman

28. 1. 2011 14:56
Taky by mě zajímalo

odkud pochází ty informace, že agresivita vzrůstá? Jezdím každý den a nic takového nepozoruju. Každopádně Švýcarsko je dobrý příklad, tam se fakt jezdit nedá. Všechny silnice pořád opravujou, asi mají přetlak peněz, takže najít na dálníci úsek kde to člověk může vytáhnout na závratných 120 je opravdu těžké. Nejhorší země na jízdu v Evropě.

0 0
možnosti
D

Dr_jeliman

28. 1. 2011 14:53
Už aby to bylo ...

Já mám kvůli osobě blízké kulatá záda. Mám stažené stínítko i v noci aby mi nebylo vidět do tváře ze stacionárních radarů a jak blbě vidim, hrbim se u toho. Tak ať už to prosím uzákoní.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

28. 1. 2011 14:59
Re: Už aby to bylo ...

Listina zakladnich prav a svobod Vas nechrani primarne zlocince, ale prave naopak. To, ze by si to nase neschopna policie a obecni urednici sprazeni se soukromymi subjekty - chteji zjednodusit, aby mohli bagrovat penize bez prace, na tom nic nemeni.

P.S. Nehrbte se, pouzivejte ostrikovace, pokud uz chcete porusovat predpisy a nebyt dohnat k odpovednosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer