Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pátá kolona byla, je a bude jednou z největších hrozeb pro stát

Pátá kolona, neboli lidé, kteří programově škodí vlastnímu státu ve prospěch agresora, byla je a vždy bude  jednou z největších hrozeb pro obyvatele a stát, ve kterém žijí. Nebezpečnost těchto individuí spočívá především v jejich pokřiveném charakteru, který neuznává nic jiného, než hrubou sílu a vlastní zisk. Investovat čas a energii do těchto zoufalců a snažit se je nějak přesvědčit argumenty je zcela zbytečné, je to podobné jako udělat z gumy ocel. Jsou to lidé, kteří žijí ze zla, nešťastné osoby prahnoucí po moci a ovládání druhých.

Pozor, nepleťte si ale pátou kolonu s lidmi, kteří nabízejí jiný pohled a jsou v opozici s vašimi názory. Takoví jsou naopak potřební a jejich kritický názor mnohdy vede k lepšímu vytříbení vlastních myšlenek. Mluvím zde o programových trollech, kteří se nesnaží nabídnout jiný názor, ale kteří se snaží účelově manipulovat s fakty ve prospěch agresora, ať už jsou za to placení nebo pouze z přesvědčení. Jejich činnost je o to zákeřnější, že relativizují vše, co se jim nehodí do jejich teorií a své absurdity a slovní výpady vůči oponentům pak halí do slůvek o svobodě slova, snažíc se přitom znevěrohodnit osobu oponenta bez schopnosti rozumně obhájit podstatu věci za kterou horují.

Jsou to právě představitelé páté kolony, kteří poté páchají ta největší zvěrstva na vlasních spoluobčanech, aby tak v očích nových pánů dokázali svou věrnost - novodobí "Janičáři", kteří jsou tou nejhorlivější a nejbrutálnější silou v zemi, která ubližuje a škodí vlastním obyvatelům.

Vrcholným stádiem páté kolony je pak okamžik, kdy tito lidé začnou vytvářet polovojenské dobrovolnické sbory (tzv. freikorps), které začnou spolupracovat s agresorem, který chce napadnout nebo již napadnul vaši zemi. Příkladem moderních freikorps mohou být někteří ruští obyvatelé východní Ukrajiny, tvz. separatisté, kteří se, podobně jako kdysi Sudetoněmecký freikorps (SdFk) v Československu, snaží rozvrátit vlastní zemi zevnitř a připojit ji k většímu a mocnějšímu sousedovi. Stejně jako byli SdFk vyzbrojovani Wehrmachtem a podporování SA i SS, tak stejně tak jsou ruští separatisté na východě Ukrajiny vyzbrojování ruskou armádou. Jaký podíl má např. FSB (ruská domácí bezpečnostní služba - nástupce KGB) a GRU (ruská vojenská zpravodajská služba) je pouze otázkou.

Československo za to svého času zaplatilo ztrátou kontroly nad částí svého území a vznikem protektorátu Čechy a Morava a Ukrajina za to platí podobným způsobem jenom s tím rozdílem, že jeho území okupuje Rusko. Smutné je, že se dnes píše rok 2015, ale podobnost v chování nápadně připomíná rok 1939.

Nynější situace v Evropě nabízí paralelu se situci v předválečné době 30. let, kdy rostl německý nacionalismus, stejně jako dnes roste ten ruský, a to jak podobným způsobem rétoriky o "ochraně práv" Němců nebo Rusů v sousedních státech, tak i touhou obou vrcholných představitelů o nápravu "historických škod a křivd" na vlastní zemi. Putin i Hitler jsou si podobní více, než by si kdokoliv rozumný přál a jejich páté kolony se svým chováním přibližují ještě více a jsou tak jednou ze zásadních sil, která umožňuje agresorům plnit jejich plány. Loajalita k zemi ve které žijete je prostě hodnota, která se právě v krizových situacích dějin jeví jako naprosto klíčová vlastnost obyvatel a v ní právě selhali jak Němci v Československu, tak i Rusové na Ukrajině.

Pacifistický přístup Evropy v minulosti vedl k jednomu z nejstrašnějších konfliktů v dějinách lidstva a pacifistický přístup Evropy nyní opět selhává. Na řadě je Mariupol, Charkov a další města. Kde se zastaví ruská agrese na Ukrajině a hlavně kdo ji zastaví? Kam až zase budeme ustupovat před agresorem, než nás tento za pomoci své páté kolony napadne? Pomůžu si výrokem Václava Havla, který pronesl tato slova v roce 2009: "Totalita v Evropě neskončila. Lidé bděte!"

Autor: Petr Čunderlík | čtvrtek 26.2.2015 14:29 | karma článku: 32,22 | přečteno: 3633x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

Jak můžete kritizovat někoho, kdo nechce válku, ale chce mír? Copak může být požadavek na řešení konfliktu mírovou cestou v něčem špatný? Mohli jsme žít v míru a prosperitě, stačilo jenom obětovat Ukrajinu...

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Petr Čunderlík

Diagnóza české vlajky na profilu

Rozmohl se nám tu takový nešvar, kdy se česká vlajka až nepříjemně často vyskytuje v profilech všelijakých dezolátů a jiných nedouků, kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a mnohdy i tu naši vlajku s vlajkou jiného státu..

28.7.2022 v 11:03 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Kolocovy: Zneužívání "metoo" na český způsob

Někteří lidé si prostě myslí, že když si načmárají na ruce heslo "metoo", tak se tím automaticky legalizují jako oběť sexuálního zneužívání a násilí, ať se jim přihodilo cokoliv.

19.1.2021 v 10:39 | Karma: 40,64 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

Keňa! Můj druhý domov, srdce Afriky a místo, kam se vždy rád vracím. Žluté pláně Masai Mary, červená zem v Tsavu a majestátní Kilimandžáro v parku Amboseli spolehlivě rozbuší mé srdce. Afriko, má velká lásko, zase jsem doma!

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

Jaro se pomalu chýlí ke konci a vládu bude přebírat léto, proto je myslím si vhodný okamžik se podívat, jaké to jaro letos bylo. Krom jiného jsem si konečně našel čas na českou přírodu, kterou jsem tak dlouho zanedbával...

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Pokus o atentát na Pellegriniho, „psala“ ČTK. Do agentury se nabourali hackeři

23. dubna 2024  13:22

Neznámý útočník umístil na zpravodajský web České tiskové kanceláře (ČTK) České noviny dvě lživé...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer