Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Ještě jednou karma,potěšujíí je i blog pana Bartoně o reálných sympatii našich občanů k rusum.R^[>-]R^

5 2
možnosti
KK

To mám nejradši, takové hrdiny od klávesnice, ale kdyby konkrétně vás odváděli - od rodiny, od výdělku atd., hnedka byste si vzpomněl, že vlastně máte silné brejle, ploché nohy a hlavně jste už starý a nepoužitelný. Vaše proklamované hrdinství, je zcela nevěrohodné. Kdo skutečně chce bojovat, už je na Ukrajině a bojuje, vy evidentně ne. Takže když chcete naše děcka štvát do války za mír, za jakési údajně důležité hodnoty, začněte laskavě sám od sebe.

3 4
možnosti
Foto

Za minulého režimu jsme za mír bojovali stále. Vy ne?

Jen by mě zajímalo, co uděláte, až Vám na dveře zabuší zakuklenec s kalachem v ruce. Pohostíte chlebem se solí a vodkou, případně halal pečínkou? Manželku nabídnete?

2 0
možnosti

K smíchu není jen Evrpa  ale  i autor.

Puti není Adolf. Je jenom státník, který tvrdě hájí zájmy své vlasti. ( nám se  to pochopitelně  nelíbí, tvárný opilec Jelczin nám vyhovoval více)

To neznamená, že současná krize  neskončí tragicky.

3 12
možnosti
JR

J77a47r45a 51R62a98n48k

24. 2. 2015 5:20

http://en.wikipedia.org/wiki/Dissolution_of_the_Soviet_Union

Zde to mate hezky chronologicky, jak jeden satelit za druhym se snazil odtrhnout od bestialni politiky, SSSR se rozpadnout muselo, veskere jeho armady se musely vratit domu, uz je nikdo nechtel zivit a to zpusobilo take katastrofy, kdo mel najednou zamestnat statisice muzu?Kam s nimi?

4 2
možnosti
PK

No, mě přijde, že to není tak jednoduché. Ano, Rusko se chová předvídatelně. Ale stejně tak se dá říct, že Rusko bylo do této roviny úmyslně (?) tlačeno - nejen EU, ale hlavně USA. Cui bobo: Už proto, že zatímco EU se snaží udržet mír, USA je doslova za vodou a může si hrátky dovolit. Případný konflikt Ruska a EU hraje USA do noty: oslabí své dva potenciální soupeře v regionu, učiní je na sobě závislými a dodá sem zbraně, čímž vylepší obchod. Paranoia? Možná - ale menší, že představa, že Rusko sem napochoduje jako v 68 (což jste tu vy nepsal, ale je to poměrně častý argument).

Myslím, že mají máslo na hlavě všichni: Rusové garantovali celistvost UA a nedodrželi. Západ a UA garantovali neutralitu a byly námluvy s NATO i EU a jednalo se o vojenské základně USA na Krymu (to byla podle mě hlavní rozbuška). UA utlačovala rusy (jazykový zákon) a chtěla nezákonně vypovědět smlouvu o ruské základně v Sevastopolu. A pak je tu věc dlouhodobých dotací UA ze strany Ruska (levné půjčky, plyn) a šmelení ruským plynem ze strany UA....

Ohledně Ukrajiny: ta je poměrně silně polarizovaná, což je vidět i na volebních výsledcích v tomto století. Referendum o rozdělení Ukrajiny na západní a východní část by bylo regulérní a asi nejlepší. Ale bojím se, že v současné situaci je to již nemožné. Ani nevím, jaké řešení by teď bylo nejlepší a nejbezbolestnější.

5 9
možnosti

Rozpadl se SSSR, Jugoslávie  i Českoslovenso. Není důvod, proč by 

se nemohla  rozpadnout Ukrajina. Jenom je  třeba jednat rychle  a civilizovaně.

5 2
možnosti
JU

K smíchu jsou analogie fabulované z jedné hodiny dějepisu.

4 2
možnosti
JT

Rusove jsou taky Evropane. Podstatna cast Evropy lezi v Rusku. Rusove opravdu nejsou Cinani.

5 9
možnosti
PM

P39a18v61e18l 78M69a95c55h

24. 2. 2015 4:55

Mozna geograficky jsou Evropane, ale nikdy se tak, az na par vzdelanych jedincu, nechovali. Lidsky zivot pro ne nikdy nebyl moc ceny (asi vsichni znaji jejich "nas mnogo".....) a vesinou se v historii chovali vice jako Dzingischanova tlupa nez Evropane. Asi jim neco z te Dzingischanove krvi zustalo.

8 1
možnosti

M58a75r69e90k 14Š76n20o37b74r

23. 2. 2015 21:50

Když jste psal, že se Ukrajina musí rozhodnout jestli se bude vyvíjet směrem prozápadním nebo proruským, tak jste se podle mého dotkl Achillovy paty Ukrajiny. Ta země je v tomto směru neskutečně rozdělená, západ je prozápadní a východ je proruský. Je to dáno historickým vývojem, etnickým původem obyvatelstva a ekonomickými vazbami. To je to největší neštěstí této země. Totiž pokud by se Ukrajina v současné podobě rozhodla pro jakékoliv směřování, tak vždy bude nějaká, dost podstatná, část obyvatel s daným rozhodnutím nespokojená a bude je brát jako útok proti sobě. A to je špatně. A obávám se, že by to bylo jenom čekání na další kolo sporů, které by mohlo vypuknout třeba kvůli naprosté prkotině. Podle mého jedinou cestou, pokud vůbec ještě nějaká pro Ukrajinu existuje, je ta Vámi neidentifikovaná neutralita.

6 2
možnosti
Foto

Zapomínáte, že volby vyhrál Janukovyč právě proto, že slíbil přístupovou dohodu k EU. V té době žádný odpor části obyvatelstva nebyl.

Kdyby byl východ Ukrajiny tak výrazně proruský, už dávno by se projevila snaha a přiznání autonomie nebo federace.

Takzvaně nespokojená část obyvatelstva je jen banda separatistů, která udržuje obyvatelstvo ve strachu za účinné podpory ruských dovolenkářů.

2 0
možnosti
SM

Velmi výstižně napsáno. Ještě bych si dovolil doplnit jeden důvod, proč se Rusko jako nesporně nejvýrazněji nástupnický stát po SSSR chová tak, jak se chová: SSSR se výrazně podílel na rozpoutání 2.světové války (pakt Molotov-Ribbentropp). Na základě dohod s nacistickým Německem obsadil řadu území. Později (po napadení Německem) podepsal např. Atlantickou chartu, přesto i nadále získával území a rozšířil sféru svých "kolonií". Celou dobu tedy praktikoval agresivní imperialistickou politiku. Jako nacistické Německo. Jenže Německo a jeho představitelé byli po válce poprávu souzeni a odsouzeni. Snad i proto jsou dnes vychovanými Evropany. Rusko (SSSR) zůstalo imperialistickou agresivní velmocí, která kašle na mezinárodní právo a rozumí jen síle.

21 2
možnosti

M39a34r40e51k 14Š93n85o24b69r

23. 2. 2015 21:54

Pakt Ribbentrop - Molotov byl bohužel realitou. Na druhé straně je ale třeba vidět i reálie po 22.červnu 1941, na území tehdejšího SSSR napáchala nacistická vojska i s pomocí místních přisluhovačů nejvíce zvěrstev a žádná země neměla tolik obětí války i mezi civilisty. A nelze nevidět, že se Rudá armáda velkou měrou na konečné porážce Německa podílela.

3 2
možnosti
VPS

Jako osnova vědeckofantazijního románu dobré.

Hollande prohlásil, že nemá důkazy o nasazení techniky a vojsk RF na Ukrajině. Nevadí Vám to, autore?

A skuste vysvětlit ten váš myšlenkový skvost o vyjádření se občanů Ukrajiny, když  tam žije 35 mil. ukrajinců a 8 mil. rusů. Jak by bylo možné , aby těch 8 milionů prosadilo svou vůli něco změnit ve svůj prospěch, když těch 35 mil  s nimi nemluví??

4 11
možnosti
Foto

Něco jiného je vědět, že byla použita ruská vojenská technika a že na cizím území operují příslušníci jiného státu, a něco jiného mít ověřitelné důkazy. Když do těch oblastní nejsou pozorovatelé puštěni.

Samozřejmě, že regulérní ruská armáda tam není, to by už byl otevřený válečný konflikt. Ale vojáci na dovolené a turisti tam jsou. I nějaký ten metál už dostali.

2 0
možnosti
Foto

Ukrajina potřebuje především svobodu, kteroui jí puč na Majdanu vzal. Nyní je to totalitní stát, dokud se nezbaví pučistického vedení, budou obyvatelé trpět Rv

10 18
možnosti
PH

Milion lidí není puč ale revoluce.

8 3
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer