Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mně jenom schází logika toho evropského angažování se v konfliktu na Ukrajině. To jako že by vojska států v NATO měla napochodovat na Ukrajinu a začít válku s Rusáky? Mně to přijde dost šílené a vlastně by to byla i agrese. Nemluvě o počtu třeba našich vojáků. To by je Rusáci i čepicemi umlátili. Dále, pokud vím, ústava Německa zakazuje armádě války mimo vlastního území.

Úpřimně, radši snesu výsměch ze strany Rusů než jít do války.

0 1
možnosti
Foto

Pokud by Ukrajina požádala třeba NATO o pomoc, tak by to přece agrese nebyla. A jaká válka s Rusáky, kteří tam nejsou? Šlo by nanejvýš o protiteroristickou akci.

Až Vám Voloďa zabuší kalachem na dveře, tak se mu vysmějte. On se vyděsí a prchne.

1 0
možnosti

Kdo mi řekne rozdíl mezi Nacistickou a komunistickou totalitou v praxi?

.

.

.

Rozdíl neexistuje ;-)

1 0
možnosti

Ti, kterym se Rusko nelibi a obhajuji Zapadni Ukrajinu, by meli ve svem vlastnim zajmu vytahnout do boje! Vzhuru na barikady nebo do ukrajinske armady! Vzdyt rusti dobrovolnici jsou tam take, jak je nam neustale predkladano. Tak proc ne vy?

To mi trochu pripomina vtip o demonstrujicich cikanech pred Uradem prace. "Dejte nam praci!". "Tak jo, pojd treba ty!". "More a proc zrovna ja?"

Vsichni pisete o vyhroceni az k vyhlaseni valky Rusku, ale pritom nikdo z vas ani netusi, co by to znamenalo. Jak ekonomicky, tak socialne. Jedno velmi stare moudro pravi:"Kdo se nepoucil z historie, je odsouzen ji opakovat".

A jelikoz oficialni RA na Ukrajine proste neni (ne, zatim ani blbe video z dronu nebylo videt, coz by dneska dokazal jakykoliv prumerny clovek, ktery si ho koupi treba v Cine za par supu) a jen tu mame ruzna intenzivni prohlaseni zoufalych zapadoukrajinskych politiku, kterym se to od puce sype pod rukama, neni tento konflikt absolutne srovnatelny s nejakym Hitlerem.

Je treba si uvedomit, ze tento stav a dokonce zabrani Krymu zpet pod kridla Ruska bylo jiz davno predpovidano. A dokonce samotnym Ukrajincum to bylo pripomenuto panem Bushem starsim v roce 91.

Kdy by si chtel precist, jak to bylo s odzbrojovanim a zjistit spoustu informaci, ktere se bezne nesiri, muze si na toto tema precist bakalarskou praci: http://is.muni.cz/th/102717/fss_b/Bakalarka.pdf

1 4
možnosti

nikdo nemluví o vyhlášení války ale o hrozbě že Rusko nepůjde zastavit jinak než válkou, pokud Rusko nezkrotí své ambice jsou jen dvě možnosti buď se jim podvolit nebo se jim bránit, zatím je to o okecávání tíhu boje na sobě nese Ukrajina, jenže Ukrajina sama o sobě je natolik vnitřně rozvrácená že to dlouho nevydrží a Rusko získá co chce, nějaké území ale hlavně kontrolu nad Ukrajinou no pak tu máme otázku necháme to tak jeliíkož se týká Ukrajiny ne nás a nebo proti tomu budeme bojovat, totiž když to necháme tak tak budem bojovat zcela jistě ale asi už ne na Ukrajině ale na Moravě a v Čechách

2 0
možnosti

I77v61o 32M68i59l95d20a

24. 2. 2015 9:54

o poněkud zvráceném pohledu autora na svět a dění kolem nás svědčí nejen tahle věta: "Ti ruští prahnou po lokajství a podřízenosti od ostatních a nevadí jim dobývání cizích území a rozšiřování svého vlivu za pomocí zbraní a vyhrožování ostatním", kde si plete světové strany a státní příslušnost (když napsané plně platí pro euronadšence), ale i zbytek článku.

zaslepenost a zahlušenost pravdoláskařstvím, obdiv a nadšení z humanitárního bombardování, a válčení vůbec, ukájení se vražděním a trýzněním druhých, vědommé a účelové žití ve lži a zatvrzelé odmítání skutečného stavu věci, to je závažná choroba těchto "nadlidí" a je smutné a až alarmující, jak je nakažlivá

1 7
možnosti
Foto

Stačí pravdoláskařství, a dál číst není potřeba. Rv

1 0
možnosti
Foto

Kdybychom hleděli do historie, tak ještě dnes máme hlídané hranice s Německem. Píšete, že se reakce Ruska dala očekávat, ale ne akceptovat. Myslíte, že vyvolaný konflikt, který podporovala EU i USA je akceptovatelný vzhledem k počtu obětí? Nebylo by lépe počkat na další volby a ne zatáhnout zemi do války a nyní ještě chtít, aby se na tomto válečném aktu podílely i jiné země?

1 2
možnosti
Foto

Ono by se na volby počkalo, ale přimějte nejdřív separatisty, aby dodržoval příměří.

1 0
možnosti

Vaše předchozí blogy pane Čunderlíku byly čtivé... ale nyní jsem na rozpacích.. Naše mozky jsou vymývány propagandou , že všechno západní je dobré , vše co je o Rusku je špatné.... i já jsem měl tuto rovnici v hlavě zafixovanou...do jednoho okamžiku...do okamžiku , kdy se mi přihlásily na návštěvu dvě dámy zastupující německou obchodní firmu a obchodující se zbožím pocházejícím z Ruska a ze zámoří... Z dam se vyklubaly dvě původem Rusky , které jsou vdané a dlouhodobě žijí v Německu...když mi vypravovaly s jakými podmínkami se musí vyrovnat část jejich rodiny , žijící v Lotyšsku , nevěřil jsem. Perzekuce Rusů , lotyšských občanů jsou na denním prořádku... Lotyšský stát se pokouší jim omezovat cestování a navštěvování jejich rodin , které žijí na území Ruska... Lotyššský stát dělá vše možné , jak jim znepříjemňovat životy.Třeba i tím , že se pokouší vymazat ruštinu jako úřední jazyk. Celé to na mne dýchlo podobným absurdnem , jako kdybychom se zde snažili zakazovat slovenštinu , případně zakazovali zde žijícím Slovákům , aby navštěvovali svoje rodiny na Slovensku....

Pokud přesně totéž s přispěním západního světa prováděla ukrajinská vláda na Ukrajině (s podporou a přispěním západního světa) , nedivím se , že to skončilo jak skončilo....

Svět není čenobílý....

2 2
možnosti

Zakazování jazyka (používání ruštiny) a stanovení úředního jazyka jsou dvě různé věci. Po tolika letech okupace je celkem pochopitelná snaha se od Ruska odpoutat. My jsme Němce po druhé světové přímo odsunuli.

1 0
možnosti
Foto

Tak ještě jednou, pro všechny ,,fily i foby":

Jsou toliko dvě možnosti. Budˇ se velmoci dohodnou, nebo nedohodnou. Cokoli jiného je nepodstatné!Gesta, řeči, kecy, výkřiky. Kohokoli! Nejspíše se dohodnou. Ve svém vlastním zájmu. I za cenu vzájemných ústupků, či ,,jisté reciprocity". Opět si rozdělí sféry vlivů a zájmů, i nadále o ně budou i soupeřit. Tahanice o to, kdo získá ,,vrch" nad potenciál. trhem Ukr. skončila krachem. Hesla o svobodě a demokracii byly, jsou a budou vždy jenom zástěrkou.Navíc stále je a nejspíš i nadále zůstane vysoká provázanost ekonomickohospod. mezi Ruskem a EU. I proto nakonec němci i francouzi se snaží stále o dohody a řešení s Ruskem. Ignorovat tyto skutečnosti je přinejmenším prostoduché. Jde,,toliko" o ,,čirý" pragmatizmus. U všech. Jen snad ,,ten problém", jak to vysvětlit ,,lidu", že;-€;-O8-o:-/

4 0
možnosti

P66a82v13e11l 26K12u90l33a

24. 2. 2015 9:12

Ale neznamená to, že to nemohu kritizovat, že ne?:-)

2 0
možnosti

Až dá Rusko svobodu Čečně

at´ dá Ukrajina svobodu Novorusku

0 0
možnosti
Foto

Jakému Novorusku? Kde tato země leží?

1 0
možnosti

Zasloužená karma.:-)R^

5 0
možnosti

to jsou zase kecy........udajne historicke zkusenosti (stare ani ne jedno stoleti, ty predchozi zase byly pro nas jine, protoze to byli spojenci, takze si je treba ujasnit, jak moc do historie pujdem). No a to posuzovani ruske politiky, o ktere vi autor zjevne kulove a papouskuje jen ceske novinare, to nestoji ani za komentar......tohle neni solidni analyza, to je jen dalsi z radobychytrych cintu a la Joseph G.

2 9
možnosti

P69a14v16e59l 44K79u79l89a

24. 2. 2015 8:13

Ještě kdybyste upřesnil, KDY byli našimi spojenci, historiku :-/

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS