Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nekolik skutecnosti se od doby napsani clanku zmenilo.

asi budu polemizovat s autorem co se tyka toho chlubeni se, separatisty, ze sestrelili letadlo - mozna ze to tolik nesleduji, ale ani nahodou by mne nenapadlo sledovat nejake internetove stranky separatistu a vedet tak, ze neco zverejnili a potom mazali. Tato informace byla z medii a se vsi pravdepodobnosti predlozena ze SBU Ukrajiny. - Ostatne tech zprav co SBU uz vydala - tech zarucene pravych odposlechnutych rozhovoru od ... povidaji si dva separatisti ...   az po ... leti k vam ptacek ...  tak takovych uz bylo az az.

Dalsi vec ktera se od te doby stala, bylo to, ze Rusko zverejnilo sve satelitni zabery a celou situaci leteckeho provozu v dobe a miste incidentu - nejak se to minulo ucinkem, protoze na Idnes to komentovali takze .. generalove v Rusku na giganticke obrazovce udelali monstrozni prednasku  ...., nicmene ty satelitni snimky ukazali. Zato USA slibily, ze ve stredu zverejni dukazy .. a zverejnili pres mesic stare snimky, ktere byly jako dukaz toho, ze se udajne presouvaji nejake dva tanky do Ukrajiny, ani to vsak nebylo potvrzeno, nebot snimky onech neoznacenych tanku sice byli ve mestecku, ale nebyl zadny snimek, ze by tanky prekrocily hranici - pozdeji to bylo doplneno tim, ze v tamnich dilnach nejakych kasaren ci ceho si separatisti tyto tanky vzali. Nic jineho USA nezverejnily s tim, ze to udajne podleha utajeni. par dnu pote vsak ukazuji dalsi snimky Ruskeho prihranici s tim, ze udajne odtud se strili na Ukrajinske uzemi. Trochu nelogicke strilet v dobe, kdy vi o tom, ze jsou shora fotografovani kazdou minutu!

Pak prislo jeste spousta dalsich konspiracnich teorii velmi hloupych i mene hloupych. Je jen otazka, zda se hodi to, aby se ona vec vubec vysetrila! Dle jednani USA o to nebude zajem!

Daleko tragictejsi je toto: https://www.youtube.com/watch?v=C2HgKP_1SIU o tech se nemluvi a nikdo ani name zajem temto civilistum pomoci. K cemu jsou po svete humanitarni organizace - nechapu!

1 2
možnosti

J53i58r37i 98M33a61l44i66n46a

27. 7. 2014 22:08

Vzhledem k tomu, ze se Strelkov a jeho kumpani sestrelem hned pochlubili se toho moc nezmenilo. 

Akorat ze se ti zlocinci s pomoci svych rusofilnich kamaradu snazi mlzit a oblbovat. Rv

2 1
možnosti

Komu sestreleni poslouzilo ? No, separatistum kteri se toho zlocinu dopustili rozhodne ne. Ti chteli sestrelit ukrajinsky Antonov a ted maji z ostudy kabat. 

A s nimi i Putin ktery jim ten BUK pujcil a cesti komousi, kteri je obhajuji. Rv

3 3
možnosti

Z18d24e47n22a 18K36o84č69í

27. 7. 2014 9:53

Ono se to dosud opravdu neví, kdo za tím vším stojí. :-P

1 3
možnosti

Sestřelení posloužilo každému, kdo měl zájem na eskalaci konfliktu, tak například armádním špičkám - ti se válkami živí. Pak tomu, kdo potřeboval poštvat Evropu a Rusko proti sobě, to se docela dobře povedlo.

5 2
možnosti

T30o56m49á81š 67M77e39l46š

26. 7. 2014 14:12

A co tato teorie. Nejvíce to posloužilo Rusku, jelikož se řeší sestřelené letadlo nad Ukrajinou a ne obsazení Krymu. V poslední době utichla konverzace o tomto tématu úplně. A stačilo od Ruska málo, podstrčit BUK separatistům. Opilí mužíci už zvladli zbytek. Nezapomínejte, že Putin je geniální stratég.

3 2
možnosti

Z17d72e62n75a 75K27o87č58í

27. 7. 2014 9:55

Na jednu stranu máte pravdu, že Putin je geniální stratég, na druhou stranu dosud nevíme, zda ti mužíci nebyli z řad řádné Ukrajinské armády, nebo někdo jiný. ;-)

2 3
možnosti

Dik, zase jsem si Vas rada precetla. Zajimavy clanek.

3 0
možnosti

J11i52r46i 58M65a69l61i74n64a

25. 7. 2014 16:09

Dobre napsane.

Jeste by snad bylo dobre dodat, ze jak ruska, tak ukrajinska armada provozuji protiletadlovy system BUK spolecne s prehledovym radarem a velitelskym stanovistem.

Separatiste meli podle vseho k dispozici jen samotny BUK, jehoz navadeci radar nedokaze rozlisit vojenska letadla od civilnich. Strileli po neznamem cili jen proto, ze letel smerem ze zapadu.

Vina za tu hroznou tragedii pada na ruske separatisty. A pokud dostali BUK od Rusu, tak i na Rusko.

3 2
možnosti

J54a40n 95J48o62š95t

24. 7. 2014 6:53

Nezbývá než Váš příspěvek ohodnotit Vámi uvedeným citátem „Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností.”

2 0
možnosti

Určitě vás to stálo hodně času. A vše je zpracováno velmi důkladně a se znalostí všech faktů. Nicméně si myslím, že je to vše zbytečné. Nějak se mi prostě příčí ta neustálá snaha blogerů profitovat na populárním tématu, které je přitom jasné. Sestřelili ho prostě ti podivní partyzáni, nebo jak jim říkat. To není můj názor, ale zcela jasný a logický fakt, a pokud tomu někdo odmítá z jakýchkoliv důvodů uvěřit, vzpomeňte si na to za měsíc, jo? :-)

2 3
možnosti

Velmi dobře shrnuto! R^

4 0
možnosti

Zajímavý článek, mohl to být pokus o objektivní pohled, který ovšem deklasuje několik detailů - ta objektivita tam není, už samo předkládání možností ukazuje, která je "dobrá" a která "špatná".

"False flag" operace jsou oblíbené od nejstarší historie, to pak všechny teorie odkazuje do říše spekulací. 

Z článku čiší, jak autor důvěřuje zdrojům USA a nedůvěřuje zdrojům Ruska. Vlastně nevím proč,  je dost historických důkazů z nedávné historie, kdy válka začala právě kvůli lžím a manipulaci  s veřejným míněním (chemické zbraně v Iráku, poslední pokusy importovat demokracii do S. Afriky a arabského světa, které spíše otevřely cestu islámským extrémním hnutím apod.)

7 4
možnosti
Foto

zajímavý komentář, mohl to být pokus o objektivní pohled, který ovšem deklasuje několik detailů - ta objektivita tam není, už jen domněnky pisatele o autorově důvěře či nedůvěře v určité zdroje ukazují, že se pisatel více zajímá o autora než o reálný obsah článku... z komentáře čiší, že jediným smyslem tohoto příspěvku je  bez reálného důvodu nějak zpochybnit text článku...

3 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer