Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma za nadpis, pobavil :)) 

Ostatní nevnímám tak černobíle .)

0 0
možnosti
Foto

Petře, skvěle napsáno R^R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
PK

Viděl jsem mapy posledních několika voleb. Stejně, jako je západ proevropský je východ proruský. Ta hranice je poměrně ostrá (většinou na Dněpru). To je fakt o kterém svědčí posledních několik voleb, tedy ten nejdemokratičtější instrument. Z tohoto kontextu není možné batelizovat ani opozici (což se neděje, ta se "venku" bere vážně od počátku nepokojů), ale ani provládní obyvatele (což se děje také dávno). 

Osobně myslím, že nejčistším (a možná i nejméně bolestným) řešením by bylo pokojné rozdělení země. A myslím, že nasazení diktátu prozápadní opozice je stejný extrém, jako byl dosavadní prezident, může vyvolat obdobné reakce. Ale už si představuji, že v takovém případě by byl svět provládní a demonstranti by se označovali za teroristy apod.

3 0
možnosti
Foto

tohle by si měli rozhodnout především Ukrajinci a nikoliv, aby řešení spočívalo v okupaci Ukrajiny ruskou armádou...

1 1
možnosti
JB

Přesné - karma. [>-]

2 0
možnosti
MP

Pane Čundrlík karmaR^

2 0
možnosti

A39l92o41i98s 72Š79í34m17a

2. 3. 2014 16:49

Jsem rád, že Rusko podporuji boj Krymu za svobodu a nezávislost.

1 3
možnosti
JL

Asi tam máte chybu. Myslím si, že rok 1954 je špatně. Podle mého názoru píšete o Maďarsku, ale to bylo v roce 1956.

1 0
možnosti
JL

Jinak samozřejmě souhlas.

0 0
možnosti
PK

Víte já bych se tou smlouvou z Budapešti raději vůbec neoháněl protože podle jejího doslovného znění by se za nepřijatelné vměšování do vnitřních záležitostí ukrajiny dali považovat i politická podpora demontrantům z Majdanu a jakákoli finanční pomoc kterou dostali.

Co se územní celistvosti týká tak s tou já mám z principu zásadní problém v tom že pokud trvale na nějakém území roste nespokojenost s vládou někoho jiného mělo by toto území mít právo zcela jednostraně z daného státu vystoupit a je jen na něm jestli zůstane samostatné a nebo se přidá k jinému a centrální vláda by na to neměla mít žádné páky jak proti tomuto zakročovat.

A to by mělo platit ve Španělsku, Ve skontsku a nebo kdekoliv jinde. Umělé udržování států vcelku silou je něco co se mi zcela hnusí. Uzemí má právo na nezávislost i z tak malicherného důvodu že centrální vláda zvedne daně (viz Britské kolonie v severní americe 1776). jakákoli politická změna vlády je dostatečným důvodem pro roztrhání stát pokud lidi chtějí.

2 2
možnosti
Foto

jistě, ale kdo dal Rusku právo zjednávat pořádek na cizím území? Ať se Krym případně rozhodne sám jít pod Rusko, nejdřív je ale potřeba, aby si to vyjasnili v rámci Ukrajiny, Krym je zatím součástí Ukrajiny a Rus nemá co okupovat toto území...

1 1
možnosti
MD

Uz jsem to psal jinde.

Treba jste jen nepochopil, ze to cele bylo na Rusko chytre nastrojeno. Ale nic, to se stava.

1 0
možnosti
Foto

což by tedy znamenalo, že Rusové nejsou příliš chytří, pokud na sebe nechali něco nastrojit... každopádně zasáhnout vojensky na Krymu je rozhodnutí Ruska, jaké následky si ponese záleží na zbytku světa...

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS