Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma a palec nahoru.R^

0 0
možnosti

Nepovažuji to za nesprávné. Je to tak zažitý termín, že všichni vědí, koho si pod tím mají představit. Tito lidé prostě podnikateli jsou. Vlastní či ovládají skutečné (i fiktivní) firmy, které klidně na venek fungují zcela běžně, jen část jejich podnikání je (nebo byla) z části na hranici či spíše za hranicí zákona. Z tohoto podnikání pramení jejich moc, majetek, ale i kontroverze. Píše se o nich právě v souvislosti s jejich způsobem podnikání, proto jsou tak nazývání.  Že jsou to zloději, podvodníci, mafiáni či tuneláři se o nich ví, jsou pro to často i důkazy, ale většinou odsouzeni nebyli, tak je tak ani média nemohou nazývat a používají toto nežalovatelné označení.

   Když kadeřnice utrápí svoji kočku, tak titulek nebude "Kadeřnice utrápila kočku", to by opravdu nebylo smysluplné,  ale "Mladá žena utrápila kočku", protože to s jejím povoláním nijak nesouvisí. Pokud ale kadeřnice uškrtí svoji zákaznici, oprávněně bude titulek znít "Kadeřnice uškrtila zákaznici", protože to s jejím způsobem obživy přímo souviselo. Mají se pak všechny kadeřnice bouřit, že takto se psát nemá, že ostatní kadeřnice nejsou vražedkyněmi a na ně to vrhá špatné světlo??

3 0
možnosti
Foto

Radovan Krejčíř je asi stejně tak podnikatel jakými jsou kapsáři na Václavském náměstí nebo somálští piráti. To, že někdo nějak získává prostředky, z něho ještě nečiní podnikatele... V článku máte odkaz na článek Policie ČR o člověku, který je podezřelý mimo jiné i ze znásilnění a opět je o něm hovořeno jako o kontroverzním podnikateli. Proč? Pan Macura, který se pere s panem Rychtářem o Ivetu Bartošovou je opět v médiích titulován jako "podnikatel Macura..." atp. Mě se to prostě nelíbí, protože slovo podnikatel si nese v naší rovnostářské společnosti už tak negativní emoci a tímto nesmyslným používáním u lidí, kteří něco spáchali, se to ještě zhoršuje a člověk aby se pak bál někde říct, že je podnikatel... :-/

1 0
možnosti

Víte ono to všechno asi souvisí s hodně divokou privatizací na počátku 90.let.Nevím kolik toho ovlivní média, ale znám dost velké množství lidí,kteří nedostanou výplatu popř.v listopadu za srpen atp.,ale úspěšný podnikatel si koupí nové auto za 2-3mega.Myslíte,že tito lidé potřebují nějaká média?Takže samozřejmě je tady hromada podnikatelů poctivých,ale taky hromada"šmejdů".Co se Krejčíře a spol,tak ano uvádět jména to by mělo být samozřejmé,ale nemůžu si pomoct on ten Krejčíř je opravdu "podnikatel"a navíc opravdu kontroverzní.Co mají ta média psát,když tiskový zákon vypadá tak jak vypadá.Na druhou stranu je pravda,že normální člověk se nějakým bulvárem(Blesk,Nova,Prima) asi vůbec nezabývá a je schopen si udělat vlastní názor.

2 1
možnosti

Resenim by bylo pro takoveho zamestnavatele proste nepracovat. Pak bude mit personalni problemy a uz si treba to nove auto jen tak nekoupi.

0 0
možnosti

no to je neco jak kontroverzni rom :-)

1 0
možnosti
Foto

J10a45n 33V29l50a85d94y95k24a

26. 11. 2013 20:37

Podobné jako sociálně vyloučení

3 0
možnosti

Kontroverzni je podle slovniku cizich slov "sporny".  Kontroverzni muze tedy byt napr. svedectvi u soudu, ale "Vrah kontroverzního partnera ústecké vicehejtmanky...." ? Ledaze kontroverzni partner vicehejtmanky je treba zena.

4 0
možnosti

Nevidím v tom problém, zabýval se podnikáním a nebyl to zrovna vzor ctnosti, kontroverzní podnikatel je zcela v pořádku. Novináři referují například i o pondikateli roku, nebo o úspěšném podnikateli  a to jste si nestěžoval, přitom je jasné, že né všichni podnikatelé jsou úspěšní.

5 0
možnosti
Foto

myslím si, že úspěšných podnikatelů je logicky mnohem více než těch kontroverzních, přesto v mediálním světě slyšíte spíše to druhé... podnikatel roku je věc přímo vztažená k podnikání, ale proč se při znásilnění píše o kontroverzním podnikateli, to netuším... :-/

5 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer