Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jistě jsme úspěšný sportovní národ, všechna čest. Ale že bychom se mohli označovat za fenoména světového sportu ? Maďarů je méně než nás a na OH v Londýně skončili v medailovém pořadí na 9. místě (my na 19.).

0 0
možnosti
Foto

a víte kolikátí byli Maďaři na zimní olympiádě? Nezískali ani jednu medaili, my jsme byli 14. Víte jak skončili na letošním MS v atletice?  Získali jedno stříbro a skončili na 26. místě, my máme dvě zlata a jeden bronz a skončili jsme 8. místě. Víte kolik hráčů a hráček mají v TOP 100 v tenise? Nemají nikoho, my máme 9 hráčů a hráček v top 100, z toho v mužíš i ženách máme po jednom v top 10, k tomu ty nezpochybnitelné úspěchy, viz článek. Víte, jak jsou na tom Maďaři ve fotbale a v hokeji, kolik jejich cyklistů soupeří na Giru, Vueltě nebo Tour? Mám pokračovat?

0 0
možnosti

Budu za remcala, ale...

Ty úspěchy oněch jednotlivců a jejich týmů jsou jistě skvělé. Ale jsou to úspěchy jejich, ne naše. Stejně, jako není můj úspěch, když soused z vedlejšího domu podá patent nebo napíše román.

Osobně mě, jako přiměřeně "nacionalistického" občana mrzí, že se národní hrdost projevuje jen v souvislosti se sportem. Jinak řada lidí říká, že se za čechy stydí (aniž by se sami aktivně zapojili, aby se stydět nemuseli) apod. Přijde mi jednak divná ta schizofrennost a za další pak ty žebříčky hodnot. Třeba takové volby a politika ovlivní životy všech v této zemi mnohem víc, než první místo v  nějakém šampionátu, ale lidi tomu věnují jen zlomek pozornosti.

1 0
možnosti
Foto

jistě, že je to úspěch především těch konkrétních sportovců a jejich trenérů, ale v neposlední řadě i rodičů a všech, kteří přispěli svým dílem k tomu, že onen sportovec dosáhl úspěchu. Nikdo není solitér. Jako občan této země jsem rád za každého úspěšného člověka z mého národa, minimálně jako daňový poplatník se podílím svojí částí na systému celé této země, a proto si myslím, že mohu prohlásit to, co jsem napsal.

0 0
možnosti

I když jsem celý život sportoval (za své), tak si myslím, že sport není to, co by nás mělo živit a nad čím se rozplývat.

Nebo si myslíte, že  10,5 milionů profesionálů zajistí národu prosperitu? ;-)

0 0
možnosti
Foto

asi jste četl jiný článek nebo jste mu neporozumněl... nikde nepíšu, že 10,5 miliónů profesionálních sportovců zajistí národu prosperitu, to jste si vycucal z prstu... sport je součástí naší kultury a má svojí důležitost...

0 0
možnosti

no, podobný serznam byste mohl zpracovat pro kteroukoliv s námi srovnatelnou zemi, vždy jsou některé sporty někde úspěšné a jiné ne. Mě ale strašně mrzí dlouhodobý propad kdysi tak úspěšných kolektivních sportů: basket, házená, volejbal....byly doby, kdy hrát se zeměmi beneluxu nebo Skandinávie znamenalo ne to, jestli se vyhraje, ale o kolik. Jo, za to vozíme medaile z floorbalu

0 0
možnosti
Foto

sportovci z ČR však vynikají téměř ve všech hlavních sportech, snad jen s výjimkou rugby, ačkoliv např. naše 20 postoupila aktuálně do finále ME. To se o národech s podobnou velikostí jako ČR absolutně říct nedá... ČR je skutečně plná mimořádně kvalitních sportovců ve všemožných odvětvích a disciplínách, tzn. že vaše teze o podobném seznamu pro kteroukoliv s námi srovnatelnou zemí neplatí...

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer