Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Kupónová privatizace byla jediným možným způsobem privatizace, který dával všem stejné šance. Její problém byl v tom, že akcie firem byly rozdány lidem, kteří - zcela pochopitelně po 40 letech bolševické vlády - netušili, jak s nimi naložit. Nechali s často zblbnout a dneska hořekují. Mimochodem volbou Zemana tito lidé jasně prokázali, že jsou nepoučitelní.

V roce 1992 bylo Československo už dávno rozděleno. Klaus jen de iure potvrdil to, co de facto existovalo už nejméně rok, a od čeho V. Havel dal zbaběle ruce pryč už v červenci 1992 svou rezignací na post prezidenta.

Krytí korupčního financování politických stran je bohužel v arzenálu všech vůdců všech stran. Není spravedlivé v tom nechat Klause samotného.

Opoziční smlouva byla reakcí na povolební situaci, kdy ODA a KDU-ČSL vydíraly vítěznou ODS tím, že chtěly 2x víc ministerstev, než na které měly nárok podle výsledků voleb. Opoziční smlouva nebyla nic jiného, než stanovení podmínek vládnutí menšinové vlády ČSSD. Je to postup obvyklý nejen ve vyspělých demokraciích, ale například v českých krajích. Nebo snad máte na koalice typu ODS - KSČM, ČSSD - ODS apod. jiný názor?

Nepřímá volba prezidenta byla vždy trapným kupčením s hlasy, proto máme přímou. I Zeman žadonil.

Každý hradní pán měl své šašky. Nebo snad postavičky jako Pehe byly něco jiného? Uvidíme, co si přivede Zeman a jak se na to budete tvářit. Pokud chilská propiska patří mezi 9 nejvýznamnějších hříchů VK, pak na tom není zas tak špatně :-) Hysterie kolem amnestie je pro mě naprosto nepochopitelná. VK pustil na svobodu zlodějíčky, kteří by stejně v letošním a příštím roce z basy vylezli a stejně rycle by se do ní zase vrátili. A zastavení stíhání s dobou trvání nad 8 let? BVážně chcete tvrdit, že tato stíhání vedla k nějakému jinému konci, než tomu, že by ti pachatelé byli očištěni? Za nos by se měly chytit především orgány činné v trestním řízení, které nebyly schopné dotáhnout ty věci do konce ani za takovou dobu. Útoky na Havla vadí a útoky na VK ne?

2 6
možnosti
Foto

Naprostý souhlas! Dávám karmu, tomuto píspěvku.

1 2
možnosti
Foto

Obecně k diskuzi:

Nemůžeme mít všichni stejný názor, to je nemyslitelné, ale k tomu slouží právě diskuze, abychom si mohli názory vyměňovat a debatovat o nich.

Postoj jako:" Příspěvky se dají komentovat minusem" je přece mimo mísu,copak označení znaménkem je nějaký komentář? Stejně hodnotné je označovat nositele jiného názoru nějakým hanlivým označením, popř. termínem, který by jeho užitel nejspíš nedokázal vysvětlit. A to nepíšu o lžích a překrucování užívaných jen proto, aby byl oponent poražen a pokořen. nejde o výměnu názorů a hledání reality, ale o boj, zápas a vítězství.

Takhle já si debatu nepředstavuji a už vůbec tento způsob komunikace neslouží k výměně názorů.

Zkusme se držet v mezích daných označením této rubriky. Tedy ti, co to dokáží.

5 0
možnosti
Foto

pane Čunderlíku spolu s panem Bérešem máte dar skvěle fotit a čtivě a dobře psát.:-)

2 0
možnosti
Foto

děkuji za poklonu pane Šíšo, ale nepřechvalte mě ani Mariána, mohli bychom zpychnout... ;-)

3 0
možnosti
Foto

Je čas začít zavádět Antikarmu a Dislike. Příspěvky se dají komentovat minusem, ale článek ? Autor totiž zapoměl na to že Klaus způsobil rezignaci papeže a dopad meteoritu v Rusku.

Už mě iHeute s tou denodenní masáží vážně s..e. ;-O

0 7
možnosti
Foto

není čas na antikarmu a dislike, je čas na to, abyste napsal svůj vlastní článek... myslíte si, že by antikarma a dislike něco změnily na tom, co Klaus udělal nebo na čem se podílel? Vidím, že jste bloger, tak napište svůj vlastní názor, jak to vidíte vy a na plusy a mínusy se vykašlete...

6 0
možnosti
Foto

Karma, protože dobře a realisticky napsáno.

Výčet Klausových hříchů není a nemůže být konečný, nicméně bych přidal ještě jeden a to zcela zásadní:

bankovní socialismus, v praxi též finanční samoobsluha.

Můžete kdokoliv vykřikovat obhajobu v tom smyslu, že to nebylo v jeho kompetenci, ale taková obhajoba dokáže jen krátkou a selektivní paměť dotyčné(ho).

Stát je naštěstí tak velký organismus se svou setrvačností, že se ho Klausovi nepodařilo zásadně devastovat, ale nebýt jeho masivních tlaků na realizaci archaických ekonomických pravidel, mohli jsme být podstatně dál a finančně stabilnější a silnější.

A hrrrrrr na mne, mínusáři.

5 0
možnosti
Foto

Bože. Vyčítáte Klausovi, že se bál provést privatizaci bank? Kdyby to udělal, tak je to 10. hřích a řvete tu úplně stejně.

Neprovést privatizaci bank byla chyb, to určitě, ale v době, kdy vláda řešila úsporné balíčky (a to měla problémy mnohem menší, než se řeší dnes), na to prostě nikdo neměl čas. A nezapomeňte taky, že druhé české volební období bylo zkráceno ústavním zákonem.

0 1
možnosti
MM

Po bitvě každý generál snažíte se dělat z Klause supermana, který za vše může. Nicméně za mě nesouhlasím a říkám. Kuponová privatizace měla své šrámy.  Kuponová privatizace však byla jednoznačně úspěšná, což ostatně vidíme vidíme dnes a denně, Stačí porovnat jak dopadly jiné okolní země, které rychlou a nutnou transformací neprošly (typicky Maďarsko). Rozdělení ČSFR bylo záslužným činem a především vyhovění Slovenské straně a hlavně rozdělení bylo široce přijímáno a vítáno a to i dnes - za mě to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí na kterém se Klaus podílel, takový hladký průběh rozdělení může být příkladem pro budoucnost.3. osobně jsem jednoznačně pro transparentnost, nicméně rozhodně nevynucovat zákonem - financování stran je nezajímavé, a myslím, že důležité jsou osobnosti a jak si stojí za názory - sám však volím jednoznačně strany s transparentní financováním. Opoziční smlouva - díky bohu za ni, v té době si stát skutečně nestabilitu nemohl dovolit. Nepovažuji ji za negativum. Ostatně republikáni a demokraté v USA, ti jsou v podstatě v opoziční smlouvě pořád.5. souhlasím, se svým předchůdcem, který byl prakticky komunisty dosazen si nemá co vyčítat.6. otázka pohledu, mě je také Jakl a Hájek nesympatický, nicméně to byl Špaček taky, ale aspoň mají názor. 7. pěkně rozmáznutá ostuda a slouží jako závdavek těm, kteří jinak Klausovi mohou max. okopávat kotníky. 8. s amnestií nesouhlasím, je to čistě levicový nástroj 9.  Klaus byl k Havlovi vždy kritický, ale respektoval ho. Kritika se snad po smrti nepřipouští? Nehledě na to, že Klaus neútočí, ale většinou odpoví na otázku. Nicméně Havla si myslím, může dovolit kritizovat každý

4 6
možnosti
PS

P45e33t64r 37S68k94á88c71e35l

16. 2. 2013 23:06

"Kuponová privatizace však byla jednoznačně úspěšná, což ostatně vidíme vidíme dnes a denně, .."

Ano dodnes, pokud jedete vlakem od Svitav do Brna, vidíte Zbrojovku. Zetor též nepřežil privatizaci a to v r.1990 vyvážel do 80.zemí světa. Kdo a co jej vlastně položilo a v zájmu koho, čeho? O dalších světově proslulých značkách ani nemluvě - Poldi, Tatra. ČKD. Mám pokračovat? V poslední době jde o cukrovary, v Hrochově Týnci došlo ke srovnání se zemí, mlýny v Pardubicích následují a kdo bude další? Vážíme si vůbec výsledků úsilí našich předků? Stačí se jen mrknout na stav národního hospodářství před rokem 1938...R^

3 3
možnosti
JK

Hodně neobjektivní článek, a je zvláštní, jak si lidi nehledají skutečná fakta. Jak co probíhalo, jaké byly možnosti. 

Jen emoce, a na to média sázejí... Vládne tu mediokracie, média ovládají masy mnohem snáz a efektivněji, než jakýkoliv druh totality.

2 4
možnosti
TH

Jak ebyly moznosti , jaka jsou skutecna fakta treba u amnestie? Ze se Klaus zblaznil?

5 1
možnosti
JK

Ono je to vidět na celé společnosti, jak se stále více a více zasekává ... kvalitní české žluči je všude kolem ... někteří působí, že se jí už brzy udáví.

1 2
možnosti
JB

S článkem nesouhlasím.

5 4
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer