Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

bakules2

25. 2. 2012 10:15
tím že se jim opět umožnilo měřit

bez označení tak se vrátil stav do doby kdy hlavním úkolem/jsou podle toho i hodnoceni/ je plnit místní pokladny výběrem pokut.Neříkám že se rychlost má překračovat ale tím že jsou za to odměnování dochází k absurditám kdy za každou cenu chtějí někoho lapit.Snad nejhorší příklad v mém okolí je MP Dubí u Teplic.Tam už mají svoji oddělenou dopravku8-o a nezřídka leží  metr od značky konec obce a měří.Chyba nebude v řadových příslušnících ,pokud výše platu záleží na tom kolik vyberu tak se jim nedivím.Chyba je v zákoně že jim umožnil dělat to na co nebyli zřízeni a na starostech a vedoucích kteří v tom vidí příjem do kasy.Ohánějí se bezpečností,zkusme s pokut udělat příjem státu a ne obce a uvidíme jak to stou bezpečností myslí doopravdy.

2 0
možnosti
LM

havran80

25. 2. 2012 0:20
...

1) Ve "své" čtvrti (PHA) naopak na pěší/cyklo hlídku MP narážím dost často - ve srovnání s pěší hlídkou PČR (za poslední roky jsem neviděl ani jednou. Navíc MP prochází i přilehlými brownfieldy a lesíky.

Pěší hlídka je ve srovnání s autohlídkou je neefektivní. Upřednostňování pěších hlídek je blud. Veřejnost ovšem na to ráda slyší.

2) MP z Lázní Bohdaneč je taková, jakou ji chtějí tamější obyvatelé, potažmo zastupitelstvo. Pokud si tam MP obhájí paravýcvik je to jen a jen záležitost dané obce. Důkladná fyzická a taktická příprava by u policejních složek měla být normou (což není).

3) Pokud se vám nelíbí, že vám strážník chce dát pokutu za přestupek nemusíte s tím souhlasit a věc půjde do správního řízení. To je asi tak všechno co se k tomu dá říct

0 0
možnosti

peterudes

25. 2. 2012 8:52
Re: ...

ad 1) PČR tu není od toho, aby chodila po ulicích, od toho tu je právě MP. Pokude je vidíte, je to dobře. Pěší hlídka má efekt právě v tom, že ji občané vidí, blud je představa, že autohlídka něco vyřeší - ano obsáhne větší území, ale většinou jím pouze projede.

ad 2) Právě, že si MP nemůže nikdy smysluplně obhájit paravýcvik, ale v našem banánistánu je možné vše - je to podobný přístup jako obhájení si hummrů do centra Prahy 1.

ad 3) To je přesně ta tupost na kterou narážím, zákon má nějaký výklad a strážník by měl hodnotit situaci - ano když dojde na lámání chleba, tak se vytáhne suše zákon, ten ale nikdy nemůže postihnout všechny situace v životě

2 0
možnosti
IV

Hell2

24. 2. 2012 23:17
Jsou k ničemu

Karma. Není mi jasné, na co se cvičí měští policisté na vojáčky, když jediné, co opravdu ovládají dokonale, je buzerace slušných řidičů, kteří se na minutu postavili tam,kam neměli ( protože kde mohli, nebylo místo) a nebo překročili rychlost o pár kilometrů. Nikdo z těch policistů si nevšimne kouřící a fetující mládeže na veřejných prostranstvích mnohdy s alkoholem v ruce, nevhodného chování této mládeže při ukončení diskoték ( ničení městského, ale i soukromého majetku), rušení nočního klidu nepřispůsobivými obyvateli a hlavně krádeží aut a i jejich vybavení. Opravdu nechápu, proč si města tuto složku udržují. Občanům tedy jistě neslouží. Snad jen k naplnění městské kasy.

3 0
možnosti
O

Osszever

24. 2. 2012 23:17
Karmaaa ..

Souhlasím ABSOLUTNĚ se vším, co jste napsal. To se mi na tomto portálu ještě nestalo.

1 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

24. 2. 2012 22:23
Souhlas

ale minimálně v těch částech s hračkama je to otázka vedení a ne jednotlivých strážníků. Stejně, jako jsou často i sami strážníci nuceni (ať už přímo nebo nepřímo formou odměn a provizí) městem kasírovat co nejvíc pokut za každou blbost.

Stejně, jako se PČR topí v byrokracii a není to vina policistů, ale politiků a ministerstva, co jim dělají z výkonné práce úředničinu. A má to tragický následek: lidi, co by šli k policii z ideálů, co by chtěli pomáhat a chránit skutečně, nejen na sloganu, je čím dál míň a takoví pak odpadají. A zůstavají ti, co jdou k policii jako na zašívárnu anebo jako na kancelářskou práci. A když by bylo fakt třeba, tak to budou na nic.

0 0
možnosti

pilinazlenina

24. 2. 2012 22:02
PSVB by měli už konečně zrušit

1 0
možnosti
U

ulkik

24. 2. 2012 20:25
Nahodu, u nas MP dela i uzitecne veci

Nahodou, u nas (v Ostrave Porube) jednou MP udelala zatah na majietele psu, co po svych psech neuklizi ci pripadne nemaji znamku, ci nemaji psa nahlaseneho. Je pravda, ze mnozstvi vykalu na ulicich viditelne pokleslo. Ale chtelo by to brzke opakovani akce, pokalenost ulice je vyssi nez akceptovatelna. Parkrat jsem je take videl, jak dali pokutu majiteli psa, jehoz pes behal po detskem hristi. Cimz reputace MP u me vyrazne stoupla, protoze to bylo poprve co jsem na vlastni oci videl, ze delali neco uzitecneho. Ale meli by podobne veci delat casteji, psich vykalu je na verejnem prostranstvi opet prilis.

0 0
možnosti
RK

semelik

24. 2. 2012 21:47
Nešlo by je přesměrovat do Výškovic? Tady kličkujeme mezi

jaxsetoslušněřekne po špičkách jako baletky v Labutím jezeru.

0 0
možnosti
T

twigy

24. 2. 2012 18:13
městský strážník...

...nebude dobře do té doby, dokud já, jako občan zbystřím pozornost při pohledu na strážníka, místo toho, aby se mi ulevilo, že jsem pod jakous takous ochranou...

6 0
možnosti
.A

.45 ACP

25. 2. 2012 7:47
Re: městský strážník...

R^

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 2. 2012 16:57
nemohu si pomoci,

Ale ono to tak zákonodárce skutečně myslel a přesně kvůli tomu byl přece zcela přeformulován Zákon o provozu na veřejných komunikacích, zaveden systém bodování, extrémně zvýšeny pokuty za dopravní přestupky..Ten strážník skutečně činí co mu zákon káže...

3 0
možnosti
A

AAA3

24. 2. 2012 17:02
Re: nemohu si pomoci,

Nikoli - zakonodarce taky myslel i na materialni aspekt prestupku. A ten, obavam se, se bude na prazdnem parkovisti u zavreneho hypermarketu tezko hledat.

Je bohuzel smutnym faktem, ze toto musi casto mestakum a nekdy i prestupkovym komisim pripominat soudy...

3 0
možnosti
D

Draggo

24. 2. 2012 16:56
tak mestaci

jsou ti, co je nevzali ke statni. :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer