Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

hanah7

14. 1. 2012 1:44
když já mohu ze svých daní

platit mzdu flanďákům, proč vy byste nemohl zacálovat pár silikonových krasavic  :-)

3 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

13. 1. 2012 20:19
Už jsem se chtěl z nadpisu rozčilit

právě kvůli těm, co to měly na základě nutnosti.

U kosmetiky je to těžké - pokud je to do 2 let, měla by asi platit standardní reklamace, ale otázka je, jestli je záruka delší.

Každopádně - pokud by se měl systém srovnat, musel by se oddělit operatér (klinika) od výrobce implantátu (resp. vazba mezi nimi). Pokud by klinika nebyla tímto nějak ovlivňována, celkem bych věřil, že by pacientce celkem férově nabídli možnosti, popsali pro a proti i dosavadní zkušenosti. Pokud jsou ale kliniky motivovány např. výší marže nebo dalšími výhodami, nejspíš se budou chovat tržně a nabízet to, z čeho mají největší zisk. Jen doufám, že funguje i to, že budou doporučovat spolehlivé věci, čistě kvůli reklamacím a pověsti.

0 0
možnosti

hlava.dvacetdva

13. 1. 2012 19:50
Máme li platit solidárně všichni

měli bychom mít  možnost odvedenou práci zkontrolovat:-)

0 0
možnosti

mmmm1

13. 1. 2012 16:44
Je třeba rozlišovat...

Po Rakovině: Hradit

Kosmetické: si hradí většinou samy.... i když,, dá se to určitě obejít"  a obchází....

Za  3 v tomto případě by to mělo být soudní cestou vymáháno na výrobci, prakticky i hospitalizace dam...., ale být to u nás, tak už oznámí krach a vesele jede na nové ičo... a vše zaplatí stát.....   a pak tady všichni budou řvát jak to všechno prožerou socky:  o korporace, farma firmy, banky  atd. nikdo slovem nezavadí.... zato do 10% nezam. se všichni obouvaj...;-D

1 0
možnosti

Camino.

14. 1. 2012 0:49
Re: Je třeba rozlišovat...

Definitivne ano, pokud se jedna o rekonstrukci po mastektomii!!

0 0
možnosti

Politicky korektní lež

13. 1. 2012 15:44
no tak v první řadě by to měla zaplatit ta firma

co tam dala ty špatné implantáty......................myslím, že snad nějaký majetek mít bude

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

13. 1. 2012 13:38
to je ale howězí argument :-)

je v pořádku, že si "pacient" zaplatí kosmetickou operaci sám....pokud se ale jedná o operaci, která řeší zdravotní riziko, k tomu slouží zdravotní pojištění. "Opravna koz zdarma" je tedy zcela v pořádku. Nikdo si cíleně a vědomě tuto újmu nezpůsobil a ani něvěděl o rizicích.;-)

1 0
možnosti

peterudes

13. 1. 2012 13:54
Re: to je ale howězí argument :-)

prostě vídím rozdíl v tom, zdali se ženě rekonstruují prsa kvůli rakovině nebo úrazu (když o něj třeba přišla) a ženě, které si nechá prsa zvětšit proto, že je chce mít větší. V prvním případě je na místě, aby bylo vše hrazené z veřejného zdravotního pojištění, v druhém případě ne. Nikdo si sice újmu nezpůsobil vědomě, ale do toho estetického zákroku šla každá z dam dobrovolně a s riziky, které to může přinést a bylo pouze na nich, jak budou kryty proti případným komplikacím...

0 0
možnosti

Stará kára

13. 1. 2012 12:52
Aha

A ošetření vážných zranění při adrenalinovém sportu platíte bez řečí?

Při ohrožení zdraví zaplatit z pojistného!   Vymáhání peněz od viníka (zdravotního zařízení, provádějícího původní výkon) brát jako samozřejmost.

1 0
možnosti

peterudes

13. 1. 2012 13:09
Re: Aha

ne, u adrenalinových sportů je můj přístup podobný jako v případě estetických plastických operací, tj. náklady nemají být hrazeny z veřejného zdravotního pojištění, ale na tyto aktivity by měl mít dotyčný sjednáno komerční pojištění, ze kterého by se případná léčba hradila nebo ať si léčbu zaplatí sám. Veřejné zdravotní pojištění by mělo sloužit pro úhradu léčby chorob a úrazů souvisejících s "normálním" způsobem a aktivitami v životě, nikoliv pro případy, kdy někdo hazarduje ať už pro zábavu, krásu nebo pro peníze se svým zdravím.

0 0
možnosti

roman36d

13. 1. 2012 9:21
Až vám auto nabourá někdo kdo neměl povinné ručení,

tak doufám že od pojišťovny nic nedostanete. Škodu vymáhejte pouze po tom kdo vám jí způsobil.

1 0
možnosti

peterudes

13. 1. 2012 9:52
Re: Až vám auto nabourá někdo kdo neměl povinné ručení,

a jakou to má souvislost s plastickou operací, kterou někdo podstupuje dobrovolně z důvodů zkrášlení?

0 0
možnosti

baranka

13. 1. 2012 8:42
Ono to má i druhý rozměr

Někde jsem zaslechl, že vadný implantát způsobuje rakovinu ( přesné číslo si nepamatuji ), akorát toto procento je vlastně stejné jako u těch co implantát nemají. Mám za to, že to zaznělo u jednoho lékaře na čt-24.

0 0
možnosti

Kahlan Amnell

13. 1. 2012 13:31
Re: Ono to má i druhý rozměr

Zdravotní rizika mají určitě plastičtí chirurgové dobře zpracované ve smlouvách.

0 0
možnosti

Tajemný muž

13. 1. 2012 8:24
Souhlas, malé ALE k tomu

Naprosto s autorem souhlasím, nicméně musím přidat malé ale.Nebo spíše velké ale.Pokud ústav pro kontrolu léčiv schválil přesně TYTO implantáty,kliniky platit nic nemusí,protože pracovaly se schváleným materiálem (ani tyto kliniky nemají zkušební ústav,aby mohly zjistit, jestli daný materiál splňuje požadavky,od toho je tu právě státní zkušební ústav) a spoléhaly se na to.Pokud toto ústav schválil (při zkušebních testech muselo jasně vyjít na jevo,že to fakt nesplňuje požadavky), nechal bych ty, co to schválili, celou škodu uhradit. Ale kompletně celou.V tomto případě je dodavatel z obliga, ústav mu to schválil. A případný korupčník bude do konce života v dluzích. Bohužel, tady by to musel zaplatit stát a pak to po vinících vymáhat.

Pokud ale dodavatel dal státnímu ústavu jiný vzorek na testy, než pak dodával, všechno nechat zaplatit dodavatele. Pokud nemá dost velký majetek, vše zabavit (+majetek jednatelů) a opět doživotní dluhy. Tam už by to stát platit nemusel, ale kliniky taky ne.

0 0
možnosti

Tajemný muž

13. 1. 2012 8:26
Re: Souhlas, malé ALE k tomu

Dodatek - už nevyšel počet znaků. Kliniky taky ne, ale zprostředkovaně - vymáhaly by to od toho dodavatele, tak jak uvádí autor v článku. Protože v tomto případě šlo o zcela jasný podvod ze strany dodavatele implantátů (dodával jiné, než dal ke schválení).

0 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer