Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Podporuji přijímání uprchlíků do ČR

Když se řekne A, je potřeba říct i B, proto hned na začátku musím ke svému A v nadpisu tohoto článku doplnit ono B. Tím B je totiž schopnost státu a státních orgánů vymáhat tuzemské právo na území ČR. Je to velmi podstatné proto, abychom mohli chtít podporovat přijímání uprchlíků. Zrovna ČR, která má zkušenost s vlastními uprchlíky, kteří opouštěli vlast před nacistickou a komunistickou zvůlí, by měla poskytnout pomocnou ruku těm, kteří prchají před podobnými zrůdnými režimi ze svých vlastí, otáčet se k těmto lidem zády není dle mého soudu správné.

A nic na tom nemění fakt, že s uprchlíky bývají občas problémy, je na nás, jaká pravidla pro ně nastavíme a především, jak dokážeme zajistit vymáhání těchto pravidel. Právě ve schopnosti vymáhat pravidla totiž vidím ten největší problém, který s uprchlíky máme.

V posledních letech sílí odpor k imigraci lidí především z muslimských částí světa, stejně tak k běžencům z Afriky apod. a problémy těchto lidí se pak vztahují na všechny. Ten odpor je ale nasměrován nesprávným směrem! Problém totiž v zásadě neleží v těch uprchlících, byť jsou samozřejmě mnohými oprávněně označováni jako zdroj problémů, ale především ve schopnosti státních orgánů důsledně vymáhat právo na území naší vlasti. Mnohdy totiž není problém s první vlnou uprchlíků, kteří se velmi snaží a jsou naopak vděčni za možnost začít nový život v nové zemi, ale v následné generaci, která hledá své místo ve společnosti, neboť nejsou zatím přijímáni většinou jako právoplatní občané nové vlasti a zároveň už nejsou přijímáni svými vlastními lidmi, protože se od nich liší, jsou prostě na půli cesty.

Chápu obavu lidí ve světle událostí, která nám jsou dennodenně předkládány médii, nechci nijak bagatelizovat problémy dnešní doby nebo přehlížet hrůzy, které se dnes dějí, ale položme si otázku, zdali v této věci skutečně děláme maximum proto, abychom na jedné straně podali pomocnou ruku a na druhé, abychom dokázali efektivně prosazovat zákony a vymáhat tak chování, které si přejeme na svém území mít. Nesnažme se otáčet zády k lidem, kteří potřebují naší pomoc, ale umějme říct ne a být tvrdí k nepřizpůsobivým, kteří pouze zneužívají výsad "západního" světa. Netolerujme porušování práv této země v různých komunitách, nesnažme se být politicky korektní a nazývejme problémy pravými jmény.

Státní orgány jsou zde od toho, aby důsledně vymáhaly právo. Každý uprchlík, který se chce usadit v naší zemi, se proto musí povinně učit český jazyk a dějepis a z výše uvedeného skládat zkoušky (toto je zatím aplikováno pouze pro lidi žádající o občanství, nikoliv pro trvalý pobyt), povinná musí být školní docházka dětí do českých škol, rodiny musí umožnit monitoring a návštěvu státních orgánů, aby mohli tyto efektivně posoudit míru jejich začleňování do majoritní společnosti. Pakliže odhalíme porušování práva ze strany uprchlíků, buďme tvrdí a umějme tyto lidi vyhostit! Buďme sebevědomí v prosazování našich zájmů a našeho práva, ale neotáčejme se zády k lidem v nouzi jenom proto, že máme strach, protože je neznáme, dejme jim příležitost stát se občany této země, stejně jako ji mnozí Češi a Moravané dostali v jiných zemích. Neznamená to rezignovat na naši kulturu, zvyky a právo, naopak to znamená prosazovat tyto hodnoty!

Náboženská pravidla a jejich kulturní zvyky nesmí nikdy stát nad zákony této země, pokud toto někteří nehodlají pochopit nemohou v naší zemi žít, toto je potřeba vštěpovat cizincům hned od začátku, chceš-li zde žít, buď vítán, ale dodržuj pravidla, pakliže je dodržovat nehodláš tak odejdi nebo budeš odejit. Čím jasnější budou pravidla na začátku stanovena, tím snadněji lze tato pravidla vymáhat.

Jsem rozhodně proto, podat uprchlíkům pomocnou ruku, ale za podmínek, že tito budou akceptovat pravidla a zákony této země, v opačném případě je třeba být férový ale nekompromisní!

Autor: Petr Čunderlík | pondělí 15.12.2014 15:59 | karma článku: 39,54 | přečteno: 11599x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

Jak můžete kritizovat někoho, kdo nechce válku, ale chce mír? Copak může být požadavek na řešení konfliktu mírovou cestou v něčem špatný? Mohli jsme žít v míru a prosperitě, stačilo jenom obětovat Ukrajinu...

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Petr Čunderlík

Diagnóza české vlajky na profilu

Rozmohl se nám tu takový nešvar, kdy se česká vlajka až nepříjemně často vyskytuje v profilech všelijakých dezolátů a jiných nedouků, kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a mnohdy i tu naši vlajku s vlajkou jiného státu..

28.7.2022 v 11:03 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Kolocovy: Zneužívání "metoo" na český způsob

Někteří lidé si prostě myslí, že když si načmárají na ruce heslo "metoo", tak se tím automaticky legalizují jako oběť sexuálního zneužívání a násilí, ať se jim přihodilo cokoliv.

19.1.2021 v 10:39 | Karma: 40,64 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

Keňa! Můj druhý domov, srdce Afriky a místo, kam se vždy rád vracím. Žluté pláně Masai Mary, červená zem v Tsavu a majestátní Kilimandžáro v parku Amboseli spolehlivě rozbuší mé srdce. Afriko, má velká lásko, zase jsem doma!

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

Jaro se pomalu chýlí ke konci a vládu bude přebírat léto, proto je myslím si vhodný okamžik se podívat, jaké to jaro letos bylo. Krom jiného jsem si konečně našel čas na českou přírodu, kterou jsem tak dlouho zanedbával...

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Stát chtěl kvůli podvodu po elektrárně miliardu a půl, soud obžalované zprostil

24. dubna 2024  11:14

Státní podporu v hodnotě stovek milionů korun získala firma provozující jednu z největších českých...

Za znásilnění a pokus o vraždu patnáctileté dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  11:08

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05

V nadcházejících dnech bude v ČR opět mrznout, v noci na čtvrtek budou podle ČHMÚ přízemní mrazíky...

Ředitel ČT považuje Etický panel za důležitý. Hledá nové členy

24. dubna 2024

Před Velikonocemi rezignovali členové Etického panelu České televize (ČT) kvůli sporům s ředitelem...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer