Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdy začne společnost soudit skutečné tyrany dětí?

Aktuální kauza "vlčích rodičů" a následné vynesené tresty pouze ukazují na fakt, že naše soudnictví a zákony, týkající se ochrany dětí a rodiny, nefungují zcela správně. Mnohdy dochází k rozhodnutím, nad nimiž zůstává rozum stát a člověk se musí nutně ptát, proč?

Proč dostal jeden z rodičů 8 let kriminálu a druhý podmínku, když oba vychovávali své děti společně a ačkoliv to byla výchova značně nestandardní, o týrání (možná tak zanedbaná péče) se v žádném případě hovořit nedá. Proč naopak dostali rodičové malého Dominika 6,5 roku, ačkoliv ho, narozdíl od zmíněných podivínských rodičů, prokazatelně fyzicky týrali, tím že mu dávali připínáčky do bot, bili ho, nechávali ho stát nahého v mrazu a vůbec ho neuvěřitelně surově týrali jak fyzicky, tak psychicky? Proč vůbec zavírat člověka, který je "mešuge" do kriminálu na 8 let, místo toho, aby se léčil a naopak kriminálníkům poskytovat azyl v psychiatrickém ústavu? Co z takového člověka, po 8-mi letém pobytu v kriminále, asi tak bude? Trest má sloužit k převýchově, v tomto případě o tom dost pochybuji.

Co je a co není vlastně normální? Zde se soudí rodičové za to, že špatně vychovávali své děti - dle soudu děti neopuštěly byt, byly údajně zaostalé a málo vyvinuté, například neměly vyvinutý kousací reflex (v 1-2 letech??), dále nebyly děti řádně přihlášené, očkované, nenosily boty (???) atp. Ano, je dobře, že se na tento případ přišlo a děti byly těmto lidem odebrány, ano, já bych takto své děti nikdy nevychovával a ano, rodičové by měli být zodpovědni za řádnou výchovu svých dětí.

V tom případě, ale zvu do soudní místnosti všechny rodiče, kteří se o své děti nestarají a nechávají je toulat se přes den a po nocích a umožní jim svojí laxností, aby se staly členy pouličních gangů, dále pak rodiče obézních dětí (vyjma nemocných), kteří cpou své děti od mala kolou, hranolkama a jiným svinstvem a zadělávají jim tak na zdravotní obtíže jako jsou problémy se srdcem, klouby, cukrovkou, zkažené zuby, apod., fotry, kteří chtějí mít ze svých dětí šampióny ve všem možném, aniž by po tom toužilo i jejich dítě a záměrně jim tak ničí dětství a poznamenávají je tak na celý život psychicky i fyzicky, matky, které mají své děti pouze na hraní a promítají do nich své neuskutečněné touhy bez zájmu o to, zdali to chce i jejich dítě,  nemohu opomenout ani otce a matky alkoholiky nebo hysterky, kteří své děti týrají psychicky i fyzicky, dále pak rodiče sociopatů, kteří tráví veškerý svůj volný čas u počítače a při setkání s živou bytostí pak neví jak se mají chovat a vůbec všechny rodiče, kteří SKUTEČNĚ týrají - ať už fyzicky nebo psychicky, své děti. Dle mého názoru se u výše vyjmenovaného jedná o stejně závažná provinění, jako je v případu tzv. "vlčích rodičů". Rozdíl je v tom, že v těchto případech jsou děti řádně přihlášené, přičemž jediným důvodem bývá často pouze snaha získat příspěvky od státu. Mnohdy pak z takových dětí vyrostou nebezpeční jedinci, o jejichž problému se pak dozvídáme až ze soudních spisů, kde stojí, že problém započal už v dětsví.

Společenská škodlivost špatné výchovy dětí je značná, je však potřeba rozlišovat a především pomáhat problémy řešit již v zárodku a pokusit se tak nasměrovat výchovu správným směrem - od toho má stát své sociální pracovníky. Ti nejsou samozřejmě samospásní, důležitá je především rodina a pak také okolí, které je mnohdy vnímavější, než samotní členové rodiny. Vysoký trest nechť přímo následuje v případech skutečného týrání (jako je příklad surových a brutálních rodičů Dominika), nikoliv však u pomatenců, jako jsou tzv. "vlčí rodiče"

Nakonec, pokud se podívám na výši trestu otce Martina K. kontra případný úmysl a nebezpečnost jednání a rizik z nich vyplývajících pro společnost, musel by takový agresivní a nebezpečný člověk, jako je pan Trpišovský, který úmyslně ohorožoval na životě několik lidí svojí bezohlednou jízdou, jít sedět minimálně na stejnou dobu, spíše však déle. Raději bych však viděl smysluplné tresty a omezení, přinášející větší naději na výchovný efekt u potrestaného, než exemplární potrestání pro potěšení davu.

 

Foto: (zdroj)

Autor: Petr Čunderlík | čtvrtek 5.1.2012 19:54 | karma článku: 28,36 | přečteno: 2279x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

Jak můžete kritizovat někoho, kdo nechce válku, ale chce mír? Copak může být požadavek na řešení konfliktu mírovou cestou v něčem špatný? Mohli jsme žít v míru a prosperitě, stačilo jenom obětovat Ukrajinu...

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1049x | Diskuse| Politika

Petr Čunderlík

Diagnóza české vlajky na profilu

Rozmohl se nám tu takový nešvar, kdy se česká vlajka až nepříjemně často vyskytuje v profilech všelijakých dezolátů a jiných nedouků, kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a mnohdy i tu naši vlajku s vlajkou jiného státu..

28.7.2022 v 11:03 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Kolocovy: Zneužívání "metoo" na český způsob

Někteří lidé si prostě myslí, že když si načmárají na ruce heslo "metoo", tak se tím automaticky legalizují jako oběť sexuálního zneužívání a násilí, ať se jim přihodilo cokoliv.

19.1.2021 v 10:39 | Karma: 40,64 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

Keňa! Můj druhý domov, srdce Afriky a místo, kam se vždy rád vracím. Žluté pláně Masai Mary, červená zem v Tsavu a majestátní Kilimandžáro v parku Amboseli spolehlivě rozbuší mé srdce. Afriko, má velká lásko, zase jsem doma!

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

Jaro se pomalu chýlí ke konci a vládu bude přebírat léto, proto je myslím si vhodný okamžik se podívat, jaké to jaro letos bylo. Krom jiného jsem si konečně našel čas na českou přírodu, kterou jsem tak dlouho zanedbával...

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer