Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Útok Smola, Nespravodlivosť, Piskot versus Jágr, Štěstí, Náhoda

Pokud si nechtějí Slováci utrhnout na domácím mistrovství světa v hokeji ostudu, nezbývá jim nic jiného, než začít konečně, místo stěžování si na rozhodčí a zaklínání se vlastní smůlou a štěstím soupeře, vyhrávat důležité zápasy - tým na to mají dobrý a podporu v hledišti jakbysmet. Zítra se na mistrovství světa v hokeji odehraje další z dějstí "bratrovražedných" soubojů mezi reprezentacemi Česka a Slovenska. Oproti našim hokejistům jsou ti slovenští letos v mnohem horší situaci a potřebují toto utkání nutně vyhrát, naši si mohou naopak zajistit přímý postup do čtvrtfinále a zároveň i výhodnou pozici pro toto klíčové utkání, o to víc bude zápas sledovaný a vyhecovaný. Největší "boj" však jistě zažijí všelijaká internetová fóra, kde to již několik dní jiskří a "ostrými" se pálí z obou stran.

Fanoušci v hledišti jsou letos opravdu fantastičtí, vnímají to nejenom slovenští hráči, ale i naši reprezentanti, kteří se mohou díky neuvěřitelné podpoře cítit taktéž jako doma. Jedinou kaňkou je tak snad pouze buranské pískání při vítězné hymně Ruska v zápase se Slovenskem - prostě křupani, kteří nemají základní vychování žijí i na Slovensku.

Co se ovšem nemění a zůstává stále stejné, je schopnost některých slovenských hokejistů a jisté části jejich fanoušků a médií nalézt chybu všude jinde, než u sebe. A když už ani svalení viny na všechny a všechno kolem neuleví bolavé slovenské duši, je potřeba se alespoň otřít o úspěchy české reprezentace. Budiž, mezi oběma národy panuje velká rivalita, nicméně od rozdělení obou republik získala česká reprezentace šest titulů mistrů světa, jedno druhé, tři třetí a 18 čtvrtfinále z 18 účastí, a to pouze o náhodě, ani štěstí rozhodně nebude.

Slováci naopak získali jeden titul, jedno druhé, jedno třetí a pouze 10 čtvrtfinále z 15 účastí. Byť na MS přivezou vždy, alespoň podle jmen, velmi kvalitní výběr, nedokázali se například za poslední tři roky ani jednou probojovat alespoň do čtvrtfinále, natož do bojů o medaile a bohužel to vypadá, že ani letos se do bojů v play-off části turnaje nedostanou. Rád se budu mýlit, ostatně slovenští hokejisté to mají stále ve svých rukou a příklad našich reprezentantů z minulého roku je proto více než na místě. Případné zopakování finále Česko-Slovensko z roku 2000 by bylo určitě krásným vyvrcholením 75. světového šampionátu na Slovensku.

Nejprve se však musí Slováci dostat do čtvrtfinále. Cesta pro ně bohužel vede taktéž nejpíše přes úspěch s naší reprezentací a jelikož s nami dokázali Slováci bodovat na MS všeho všudy 3 krát z 12 pokusů (dvě vítězství a jedna remíza), budou to mít s postupem do play-off naši "východní bratia" velmi těžké. Teoreticky Slovákům nemusí stačit ani 3 výhry a 9 bodů, na druhou stranu mohou postoupit i se 4 body - tabulka a bodování umožňuje skutečně nepřeberné množství kombinací a výsledků.

Tou nejrealističtější, nabízející téměř 99% pravděpodobnost postupu Slováků do čtvrtfinále je však varianta se 3 výhrami za 3 body, o něco méně šancí na postup nabízí případné 3 bodobé výhry nad Finy a Dány a vítězství nad našimi za 2 body v prodloužení, variatami na hraně jsou poté 3 bodové vítězství nad Finy a Dány a pouze 1 bodový, nebo žádný zisk v utkání s námi. Ostatní varianty zahrnující zisk 6 a méně bodů poté nabízí Slovákům jenom velmi malou pravděpodobnost, že by proklouzli do bojů o medaile. Pravidla a systém bodování a postupu je popsán na stránkách mezinárodní hokejové federace IIHF.

Těším se proto na páteční hokejovou bitvu a doufám, že to bude souboj na vysoké úrovni, ve kterém se nepíská při soupeřově hymně, ani jeden tým, fanouškové a média se nebudou vymlouvat na smůlu, štěstí druhého, či nespravedlnost, ale naopak zde bude hrát hlavní roli bojovnost, um a nasazení po celou dobu utkání.

 

Každopádně Češi, Moravané a Slezané do toho!!!! :-)

Autor: Petr Čunderlík | čtvrtek 5.5.2011 7:51 | karma článku: 24,97 | přečteno: 2914x
  • Další články autora

Petr Čunderlík

Chci mír za jakoukoliv cenu!

Jak můžete kritizovat někoho, kdo nechce válku, ale chce mír? Copak může být požadavek na řešení konfliktu mírovou cestou v něčem špatný? Mohli jsme žít v míru a prosperitě, stačilo jenom obětovat Ukrajinu...

2.4.2023 v 14:44 | Karma: 31,78 | Přečteno: 1050x | Diskuse| Politika

Petr Čunderlík

Diagnóza české vlajky na profilu

Rozmohl se nám tu takový nešvar, kdy se česká vlajka až nepříjemně často vyskytuje v profilech všelijakých dezolátů a jiných nedouků, kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a mnohdy i tu naši vlajku s vlajkou jiného státu..

28.7.2022 v 11:03 | Karma: 25,78 | Přečteno: 1117x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Kolocovy: Zneužívání "metoo" na český způsob

Někteří lidé si prostě myslí, že když si načmárají na ruce heslo "metoo", tak se tím automaticky legalizují jako oběť sexuálního zneužívání a násilí, ať se jim přihodilo cokoliv.

19.1.2021 v 10:39 | Karma: 40,64 | Přečteno: 2100x | Diskuse| Společnost

Petr Čunderlík

Ve stínu krále... (fotoblog)

Keňa! Můj druhý domov, srdce Afriky a místo, kam se vždy rád vracím. Žluté pláně Masai Mary, červená zem v Tsavu a majestátní Kilimandžáro v parku Amboseli spolehlivě rozbuší mé srdce. Afriko, má velká lásko, zase jsem doma!

18.3.2016 v 9:24 | Karma: 24,91 | Přečteno: 1253x | Diskuse| Fotoblogy

Petr Čunderlík

Jarní fotolovy... (fotoblog)

Jaro se pomalu chýlí ke konci a vládu bude přebírat léto, proto je myslím si vhodný okamžik se podívat, jaké to jaro letos bylo. Krom jiného jsem si konečně našel čas na českou přírodu, kterou jsem tak dlouho zanedbával...

15.6.2015 v 12:30 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1830x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Řidič Porsche srazil ve Vysočanech ženu s kočárkem, ta utrpěla vážná zranění

1. května 2024  20:36

V pražských Vysočanech sjel řidič automobilu ze silnice a srazil ženu s kočárkem. Podle mluvčího...

Školák měl v osmi letech dvě mrtvice. Nemocných dětí od covidu přibývá

1. května 2024

Premium Netušili jsme, že mrtvici mohou dostat i děti, říkají rodiče těch, které to zažily. Některé dokonce...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4195x
syn, bratr, strýc, bratranec, bohužel již nejsem vnuk, za to jsem šťastný "táta" dvou psích slečen, milovník přírody a sýrů, cestovatel, Afričan, fotograf, posluchač "dobré" hudby, squashista, čtenář, rejpal, filmový divák, vděčný strávník, barman, lenoch...

více na webu: www.petrcunderlik.cz


najdete mě také na facebooku:

Petr Čunderlík Photographer